Befektetők figyelmébe

Befektetők figyelmébe

A jelenlegi instabil időszakban úgy gondoljuk, hogy a kötvényalapok továbbra is hatékony, viszonylag alacsony volatilitást kínáló befektetési megoldásokat jelentenek ügyfeleink számára.

A világ számos országának jegybankja összehangoltan jelentett be intézkedéseket a pénzügyi piacok támogatása érdekében.

Az Egyesült Államok központi bankja (FED) 0%-ra csökkentette az irányadó kamatrátát, és 700 milliárd dollár értékben újraindította államkötvény-vásárlási programját. Ugyanakkor Japán – az Egyesült Királyság, Kanada, Svájc és Európa jegybankjaival együttműködve – swap-sorok révén biztosítja a piacok likviditását. 

A monetáris lazító intézkedéseket a világ számos jegybankja átveszi, ezért arra számítunk, hogy hamarosan a Román Nemzeti Bank is hasonló döntéseket hoz

Ezek a hírek különösen pozitívak a kötvényalapok számára, amelyeknek az ára jellemzően növekszik, ha az irányadó kamatlábak csökkennek (a befektetők kötvényeket vásárolnak, mivel a jövőben csak alacsonyabb kamatlábak mellett tudnak pénzt elhelyezni).

Annak ellenére, hogy rövid távon volatilitás jellemző a kötvénypiacokon, a központi bankok monetáris enyhítő intézkedéseinek következményei várakozásaink szerint már a következő időszakban éreztetni fogják hatásukat.

Ennek megfelelően úgy gondoljuk, hogy jól pozicionáltuk magunkat, a közép- és hosszútávú klasszikus megtakarítási termékeknél továbbra is magasabb hozamot fogunk elérni, akár az OTP Obligațiuni, az OTP Euro Bond vagy az OTP Dollar Bond alapokról beszélünk.

Ezt a tájékoztatást közölhetik az ügyfelekkel, mivel ezek nyilvános információk, nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak.

OTP Asset Management tájékoztató