Az OTP Bank támogatja azokat a vállalatokat, amelyeknek pénzügyi segítségre van szükségük, és részt vesz az IMM Invest kormányzati programban

Az OTP Bank támogatja azokat a vállalatokat, amelyeknek pénzügyi segítségre van szükségük, és részt vesz az IMM Invest kormányzati programban

Az OTP Bank bejelenti, hogy a COVID-19 járvány miatt gazdasági nehézségekkel és likviditsáhiánnyal küzdő KKV-szektor támogatása érdekében azonnali intézkedések meghozatala mellett döntött, és a bank minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy aktívan részt vegyen a kis- és középvállalkozások támogatását lehetővé tevő IMM INVEST ROMÁNIA nevű programban, és csatlakozzon az ezzel kapcsolatos garanciaegyezményhez.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy késlekedés nélkül a romániai vállalkozók mellett kell állnunk, különösen a COVID-19 járvány miatti nehezen kezelhető helyzetben. Azt akarjuk elérni, hogy velük, valamint a bankszektor többi szereplőjével karöltve, gyorsan indítsuk újra a hazai gazdaságot, indítsuk újra a motorokat, és tegyünk elérhetővé ösztonzőket azon vállalkozások számára, amelyeknek szükségük van a támogatásunkra. Csatlakozni kívánunk az IMM Invest kormányzati programhoz, amely véleményünk szerint mentőövet nyújthat a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára azáltal, hogy úgy a kamatot, mint a garanciával és kockázattal kapcsolatos jutalékot teljes egészében az állami költségvetésből állják egy állami/minimis támogatás részeként" - mondta Alexandru Neagu, az OTP Bank KKV Igazgatóságának vezetője.

Azon romániai kis- és középvállalkozások, amelyek igénybe vennék az IMM Invest program részeként nyújtott hiteleket, április 17-én 10 órától online jelentkezhetnek az IMM Invest oldalon, ahol azt a hitelintézetet is kiválaszthatják, amellyel szeretnének együttműködni. Az igénylés benyújtását követően a Kis- és Középvállalkozások Állami Garancia Alapja (FNGCIMM) továbbítja az ügyfél által kiválasztott banknak a platformra feltöltött dokumentumokat, valamint a kérelmező jogosultságával kapcsolatos elvi megállapodást. Ezután következik a bank hozzájárulása, amely lehetővé teszi, hogy az állami támogatás a romániai vállalatok és gazdaság érdekei szerint kerüljön felhasználásra.  
 

Az OTP Bank Romániáról

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 decemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

Az OTP Csoport idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 12 országban.