Az OTP Bank Románia megelőző intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány miatt

Az OTP Bank Románia megelőző intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány miatt

További kérdések

Javasoljuk, hogy használja bizalommal a digitális megoldásokat a banki műveletek (számlaegyenleg ellenőrzése, tranzakciók, átutálások végrehajtása, törlesztőrészletek vagy számlák kifizetése stb.) elvégzéséhez. Amennyiben mégis úgy dönt, hogy ellátogat a bankfiókba, kérjük, tartsa be az alábbiakat:

●    Egyidejűleg legfennebb 3 ügyfél jelenléte engedélyezett a bankfiókban;
●    Tartson megfelelő távolságot a többi ügyféltől;
●    Kerülje a zsúfoltságot, csak akkor jöjjön be a bankfiókba, ha van elérhető tanácsadó;
●    Használja a bankfiókban elhelyezett fertőtlenítőszer-adagolókat.

Az Ön közelében  található bankfiókok és ATM-ek listáját megtekintheti itt, vagy a SmartBank mobilalkalmazásban, a "Bankfiókok és bankautomaták" menüpont alatt.

Az ügyfélszolgálat ebben az időszakban a megszokott munkaprogrammal dolgozik, hétfőtől péntekig 8:30 és 21:00 között és a következő telefonszámokon hívható:
-    Zöldszám: 0800 88 22 88 (bármely belföldi vezetékes vagy mobilhálózatból ingyenesen hívható)
-    + 4021 308 57 10 (külföldről is hívható)
A bankkártya letiltását lehetővé tevő szolgáltatás a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető a következő telefonszámon: +4021 308 57 11 (külföldről is hívható).
Emellett felveheti velünk a kapcsolatot a következő e-mail címen: office@otpbank.ro

Jogi személyek felvehetik a kapcsolatot a számukra kirendelt számlavezetővel, aki készségesen áll a rendelkezésükre.
 

Az OTP Bank Románia internet bank szolgáltatását, az OTPdirektet a következő műveletek végrehajtására használhatja:

-    Átutalás lejben vagy devizában a bank pénztárainál alkalmazott alacsonyabb jutalékok mellett;
-    Devizaváltás; 
-    Pénzmágnes – a szolgáltatással azonnali, jutalékmentes pénzátutalást hajthat végre egy másik romániai bank által kibocsátott bankkártyáról OTP Bankos számlájára. A Pénzmágnes szolgáltatást kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe;
-    Elszámolás alatt levő tranzakciók megtekintése/letiltása, tranzakciós limitek módosítása; 
-    SMS-Kontroll/PUSH értesítés aktiválása/módosítása;
-    Betétek lekötése kamatbónusz mellett;
-    Romániai befektetési jegyek előjegyzése és visszaváltása (OTP Asset Management);
-    Hitelekkel és bankkártyákkal kapcsolatos információk lekérése/megtekintése, beleértve a törlesztési ütemezést is;
-    Határidős kifizetések;
-    Közüzemi számlák kifizetése;
-    Számlakivonatok;
-    Fizetési bizonylatok lekérése;
-    Chat – kapcsolatba léphet a bank alkalmazottaival a Contact Center szolgáltatás segítségével.

A hitelkártyához kapcsolódó törlesztőrészlet befizetéséhez nem kell ellátogatnia a bankfiókba. A következő lehetőségek állnak rendelkezésére:
-    A Pénzmágnes, az OTPdirekt - Internet Bank és SmartBank szolgáltatások részeként elérhető opció, amellyel azonnali, jutalékmentes pénzátutalást hajthat végre bármely más romániai bank által kibocsátott bankkártyáról OTP Bankos számlájára;
-    Online bankközi átutalással bármely más banktól.
 

Elegendő, ha a banknál vezetett folyószámláját ugyanabban a pénznemben feltölti, amelyben a hitelt is felvette. Nem szükséges elmennie a bankfiókba, a folyószámla feltöltésére több lehetőség is rendelkezésére áll:
-    A Pénzmágnes, az OTPdirekt - Internet Bank és SmartBank szolgáltatások részeként elérhető opció, amellyel azonnali, jutalékmentes pénzátutalást hajthat végre bármely más romániai bank által kibocsátott bankkártyáról OTP Bankos számlájára (magánszemélyek számára érhető el);
-    Online bankközi átutalással bármely más banktól;
-    Amennyiben a szükséges összeg egy másik bankszámlán vagy más devizában érhető el, a lejárat dátumától kezdve a bank felhatalmazást kap arra, hogy automatikusan elvégezze az átutalást vagy a devizaváltást; devizaváltás végrehajtása esetén a bank az aktuális napi árfolyamon vált.

A politeotp@otpbank.ro e-mail címre elküldheti az ingatlanhitelnél fedezetként szolgáló fakultatív biztosítási kötvényt, illetve a kötelező biztosítási kötvényt (PAD) és az ezek kifizetéséről szóló bizonylatot.

A szerződés aláírását követően a következő módon férhet hozzá az OTPdirekt szolgáltatáshoz:
-    A SmartBank alkalmazás elérhető közvetlenül az Android/iOS operációs rendszerekre készített applikációból, vagy a https://www.otpbank.ro honlapról; 
-    Az Internet Bank szolgáltatás elérhető a https://www.otpdirekt.ro felületen, vagy a https://www.otpbank.ro honlapon. 
További információkért látogasson el a bank honlapjára:
Magánszemélyek:
-    https://www.otpbank.ro/ro/persoane-fizice/otpdirekt 
-    https://www.otpbank.ro/ro/persoane-fizice/otpdirekt/smartbank 
      Jogi személyek:
-    https://www.otpbank.ro/ro/corporatii/conturi-operatiuni/internet-banking
-    https://www.otpbank.ro/ro/imm/conturi-operatiuni/internet-banking

Az OTPdirekt szolgáltatás használatában segítséget nyújtó oktatóvideókat a bank honlapján, a következő címen érheti el:  https://www.otpbank.ro/ro/persoane-fizice/otpdirekt/tutoriale.

Bármilyen segítségért vagy információért vegye fel velünk a kapcsolatot a 0800 88 22 88-as (bármilyen belföldi mobil vagy vezetékes hálózatból ingyenesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámokon.

Amennyiben iPhone, iPad vagy Apple Watch készülékeket használ, és rendelkezik a bankunk által kibocsátott Mastercard bankkártyával, vegye igénybe az Apple Pay szolgáltatást a “Wallet” alkalmazás segítségével. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az Apple-készülékekkel fizessen a kereskedőknél vagy az e-kereskedelemben (interneten). 

Amennyiben Android operációs rendszerrel működő készüléket használ, és rendelkezik a bankunk által kibocsátott Mastercard bankkártyával, vegye igénybe az OTPay szolgáltatást. Az alkalmazás a Play Áruházból érhető el, és lehetővé teszi a telefonos fizetést a kereskedőknél.

Az Apple Pay szolgáltatásról itt, az OTPay szolgáltatásról itt talál bővebb leírást.

A kötvényalapok továbbra is jó megoldást jelentenek azok számára, akik hatékonyan szeretnének megtakarítani. A világ jegybankjai eddig példátlan összehangoltság mellett, egymás után jelentik be monetáris politikájuk enyhítését. Várakozásaink szerint hamarosan a Román Nemzeti Bank is hasonló intézkedéseket hozhat, amelynek hatása már közvetlenül a következő időszakban érezhető lesz. Ennek megfelelően, az OTP Obligațiuni, az OTP Euro Bond vagy az OTP Dollar Bond kötvényalapok a közép- és hosszútávú klasszikus megtakarítási termékeknél továbbra is magasabb hozamot kínálnak.