x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Megkezdődött a jelentkezés a harmadik alkalommal meghirdetett OTP Startup Programba

Az OTP Bank harmadik alkalommal indítja el az OTP Startup Partner Programot, ahová validált, piacrakész termékekkel rendelkező startupok, valamint scale-up vállalatok jelentkezését várják november 22-ig.

 

Az OTP Startup program 2020 tavaszán indul azzal a célkítűzéssel, hogy elősegítse az innovatív vállalatok és az OTP Csoport közötti együttműködést. A programba bekerülő cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal közösen tesztprojektet valósítsanak meg, és később akár a Csoport hosszú távú partnerévé is váljanak. A közös munkát banki vezetők, professzionális mentorok és szakértő partnerek is segítik majd. 

 

A harmadik alkalommal meghirdetett program egy fontos újdonságot is tartogat a jelentkezőknek, a budapesti központ mellett az OTP Csoport 5 külföldi leánybankja is csatlakozik a kezdeményezéshez, így a startupokkal közös fejlesztések nemcsak Magyarországon, hanem a közép-kelet-európai régió számos országában is folynak majd.

 

Mivel a kezdeményezés célja, hogy a 3 hónapos pilot időszakot követően minél több startup a Csoport hosszú távú partnerévé váljon, a program kiegészül egy 6 hónapos időszakkal, amelynek célja, hogy megerősítse a bank és a startupok közötti együttműködést.

 

Amellett, hogy a program támogatja azokat a startupokat, amelyek potenciálisan üzletileg releváns, mérhető eredménnyel járó projekteket fejleszthetnek, a mentorálás révén üzleti konszolidációra, valamint nemzetközi kapcsolatépítésre is lehetőséget biztosít. A program széles partneri körrel rendelkezik, számos elismert nemzetközi nagyvállalat, innovációs ökoszisztémát támogató szereplő vesz részt a kezdeményezésben.

 

A programba a következő 5+1 kategóriában várják a startupok jelentkezését: kifinomult adatelemzési megoldások, ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, belső hatékonyság, open banking és biztonság, termékinnováció, valamint a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő innovatív megoldások.

 

A jelentkező startupok kiválasztása három szakaszban történik. Az online jelentkezési lap kitöltését követően a továbbjutó jelöltek egy online interjúra kapnak meghívást, amelyen az OTP Bank képviselői vesznek részt. A második szakaszba jutott jelentkezőknek lehetőségük nyílik személyesen is találkozni a budapesti Bankcsoport döntéshozóival a 2020 januárjában zajló, kétnapos Selection Camp nevű eseményen.

 

A három hónapos pilot és mentoring program online zajlik 2020 március eleje és május vége között. A mentorált cégek képviselőit havonta meghívják Magyarországra vagy a velük kísérleti projektet megvalósító más leánybank székhelyére, hogy értékeljék a pilotok előrehaladását, valamint részt vegyenek a műhelymunkákon és szakmai útmutatásokon. A pilot programon elért eredményeket a május végi Demo Day-en mutatják majd be a startupok a bankcsoport vezetése, befektetők, valamint a partnervállalatok képviselői előtt. A kiválasztott, leginkább ígéretes startupok a következő, 6 hónapos fázisban folytathatják az OTP Csoporttal való együttműködést.

 

Az előző két programunk során összesen közel 500 startup esetében vizsgáltuk meg az együttműködés lehetőségét, és közülük 17-tel valósítottunk meg pilot projekteket. Egy új program meghirdetése előtt mindig törekszünk arra, hogy a korábbi tapasztalatokat beépítsük, ezért vezetjük be idén először a 3 hónapos mentoring időszakot követően a 6 hónapos, kifejezetten a hosszú távú együttműködést támogató szakaszt. Örömünkre szolgál, hogy kiterjeszthetjük a kezdeményezést, a Csoport öt külföldi leánybankja ugyanis jelezte csatlakozási szándékát a programhoz. A program nekik köszönhetően ebben az évben 100%-ban nemzetközivé válik, a jelentkezők mellett a pilot programoknak otthont adó partnereinknek köszönhetően is” - mondta Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.

 

Az OTP Startup programot az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB hívta életre. További információk a programról a www.otpstartup.com oldalon érhetőek el.

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

 

Az OTP Csoport idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 12 országban.