x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Az OTP Csoport fennállásának 70. évfordulóját ünnepli

Az OTP Csoport 2019. március 1-jén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon.

 

A csoport története 1949-ben kezdődött, amikor Magyarországon életbe lépett az OTP Bank jogelődjét létrehozó kormányrendelet. Az elmúlt évtizedekben a bank megtartotta piacvezető pozícióját a magyar pénzügyi szektorban, neve Magyarországon egyet jelent a „bank” kifejezéssel.

 

Mára, az OTP Csoport a közép- és kelet-európai piacok domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. Az OTP 36 ezer alkalmazottat számláló közössége napi szinten 9 országban 18,5 millió ügyfelet szolgál ki.

 

A figyelemre méltó történelmén túl, a bankunk minden szempontból egy valóban aktuális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat. Büszkék tekintünk arra, hogy pozítív hatással vagyunk az ügyfeleink életére, tevékenységére, valamint döntéseire. Szeretném megköszönni a Romániában dolgozó kollégáinknak, hogy részét képezik ennek az erős szakmai közösségnek, és hozzájárulnak annak az építéséhez, amit az OTP Csoport ma jelent” - mondta dr. Csányi Sándor, az OTP Csoport elnök-vezérigaztatója.

 

Romániában a bank tevékenysége 2004-ben kezdődött a RoBank 99,99%-os tulajdonrészének akvizíciójával. A helyi piacon folytatott elmúlt 15 éves tevékenységében az OTP Bank az ügyfelek legmegfelelőbb szolgáltatásokkal és termékekkel való kiszolgálásának szentelt különös figyelmet, az eszközök folyamatos növekedése mellett. 2014-ben az OTP Bank Románia a Millennium Bank Románia megvásárlásáról írt alá megállapodást, az integrációt követően a bank aktívák alapján számított piaci részesedése 2%-ra emelkedett, és egyre közelebb került a kitűzött célhoz: hogy a helyi bankpiac 10 legnagyobb szereplője közé kerüljön. Az OTP Bank a 2017-es évet az innovációnak és a szolgáltatások digitalizálásának szentelte úgy az ügyfelek, mint a belső működés tekintetében. A vállalat ugyanakkor továbbra is elkötelezett maradt a román bankpiacon való jelenlét konszolidálását illetően organikus növekedés és új felvásárlások révén.

 

Az aktívák alapján az OTP Bank jelenleg a 9. helyen áll a romániai bankszektor legnagyobb játékosainak rangsorában, ami az előző évhez viszonyítva két helyes előrelépést jelent. A bank piaci részesedése 2,37%.