x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Az OK Center, Románia első pénzügyi oktatási központja, 20 000 személyt látott vendégül 2018-ban

Bukarest, 2019. január 28. - Több mint 20 000 szakmai és személyes fejlődés iránt érdeklődő személy látogatta meg 2018-ban az OK Centert, Románia első nem formális pénzügyi oktatási központját. A látogatók száma jóval meghaladta az előzetes becsléseket, a központ vezetői korábban 10 000 látogatóval számoltak évente. Az OK Center az OTP Bank Románia és az Oktatáshoz való jog Alapítvány közös kezdeményezése. Az oktatási központ a romániai fiatalok és felnőttek számára állandó teret biztosít a nem formális tanulási módszerekkel zajló oktatási tevékenységekhez.

 

Az OK Center 2018-ban ezernél is több pénzügyi oktatással és  pályaválasztással kapcsolatos eseménynek, konferenciának, képzésnek vagy kreatív rendezvénynek adott otthont civil- és magászervezetekkel, vállalkozókkal vagy közintézményekkel együttműködésben. Az események 40%-át a gyermekeknek és felnőtteknek szóló pénzügyi oktatási modulok adták.

 

Szintén az elmúlt évben, az OK Center a Pénzügyi Felügyeleti Hatósággal partnerségben részt vett a Globális Pénzhét (Global Money Week) nevű nemzetközi kezdeményezésben, amely a pénzügyi nevelés fontosságára hívja fel a figyelmet a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt. A kezdeményezésnek köszönhetően 280 fővárosi és dévai diáknak volt lehetősége releváns tudáshoz hozzájutni a pénzügyi nevelést végző, jelentős tapasztalattal rendelkező oktatók munkája által.

 

Az Oktatáshoz való jog Alapítvány emellett szintén az elmúlt évben több mint 60 nem kormányzati és magán oktatási intézménnyel és szervezettel kötött a képzések gyakorlatba ültetéséről szóló megállapodásokat országszerte. Ezek részeként az Oktatáshoz való jog Alapítvány trénerei 35 településen 4 600 hallgatóval osztották meg az OK Center értékeit és ismereteit.

 

Szintén 2018-ban indította az Oktatáshoz való jog Alapítvány az OTP Pénzügyi Fitnesz nevű, felnőtteknek szóló programját, amely a személyes pénzügyek öt alappillérére alapul - jövedelem, kiadások, hitelek, megtakarítások és a kockázatokkal szembeni védelem. Bukarestben 100, országszerte 39 eseményen összesen 800 olyan felnőtt vett részt, akik új módszerekkel kívánták frissíteni pénzügyi ismereteiket. Az Alapítvány emellett a Bukaresti Műszaki Egyetemmel is partnerségi megállapodást alakított ki annak érdekében, hogy a hallgatók a felelős pénzügyi magatartással kapcsolatos ismereteket sajátíthassanak el.  

 

A 2019-es évre az Alapítvány célja, hogy megerősítse az OTP Pénzügyi Fitnesz jelenlétét a pénzügyi oktatás terén úgy, hogy referencia értékű programmá váljon Romániában. A célt az egyetemi szférával, az OTP Bank Románia vállalati ügyfeleivel, valamint a felelős pénzügyi magatartással kapcsolatos ismeretek megszerzésében érdekelt személyekkel való interakció erősítésével érjük el.

 

További fontos célkitűzés 2019-re az értékes partnerségek kialakítása a pénzügyi oktatás és a szakmai képzés valamennyi vonatkozásában, amelyek hozzájárulnak a romániai fiatal generáció fejlődéséhez.

 

Az Oktatáshoz való jog Alapítvány ingyenes pénzügyi, gazdasági és vezetői képzéseket tart 10 és 18 év közötti diákoknak, valamint a tudatos karriertervezéshez szükséges pszichológiai eszközöket is a fiatalok rendelkezésére bocsátja. A pénzügyi és gazdasági képzések minden modulja az Edutainment módszertanon alapul, a fiatalok korához igazodó nyelven segíti a pénzügyi ábécé elsajátítását.

 

Az OK Center az első nem formális oktatási központ Romániában. Az 1 200 négyzetméteres tér azon személyeket célozza, akik újszerű oktatási módszerek segítségével aktualizálnák pénzügyi ismereteiket.

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, egyben a legnagyobb közép- és kelet-európai bankcsoport tagja – integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

Az OTP Csoport 9 országban több mint 18 millió ügyfelének nyújt magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat 1 500 egységből álló fiókhálózatán, ATM-hálózatán, illetve az elektronikus csatornákon keresztül. Az OTP Bank a legnagyobb pénzügyi szolgáltató Magyarországon és a közép-kelet-európai pénzügyi piac egyik legfontosabb szereplője.