Folyószámla

Folyószámla

Nyisson folyószámlát és számos előnyben részesül! Az OTP Bank évek óta azon dolgozik, hogy minden helyzetre megfelelő megoldást kínáljon partnereinek. Amennyiben folyószámlával rendelkezik az OTP Banknál, díjmentesen hajthat végre lej alapú, bankközi fizetési meghagyásokat, valamint ingyenesek a bankon belüli és bankközi bevételezések.

Végre időt takaríthat meg valóban fontos dolgokra: az OTP Bank csekkeket, váltókat és saját váltókat is befogad, valamint továbbít beszedésre. Így az OTP Bank bármely bankfiókjában vagy az Internet Bank szolgáltatással is lehetősége van kifizetések gyors és egyszerű végrehajtására készpénzben vagy átutalással.

Gyors és könnyű hozzáférés a folyószámlán levő összegekhez

A banki műveleteket több pénznemben is végezheti

Számos olyan termékhez és szolgáltatáshoz hozzáférhet, amelyek elengedhetetlenek az Ön üzleti sikereihez

Melyek az OTP Banknál vezetett folyószámla előnyei?

  • Gyors és könnyű hozzáférés a folyószámlán levő összegekhez, belföldön és külföldön;

  • A banki műveleteket több pénznemben is végezheti;

  • Számos olyan termékhez és szolgáltatáshoz hozzáférhet, amelyek elengedhetetlenek az Ön üzleti sikereihez;

  • Számláján a lej vagy deviza jóváírás a fizetési megbízás napján történik, amennyiben a befizetők számláját szintén az OTP Bank vezeti;

  • Abban az esetben, ha a befizető számláját más kereskedelmi bank vezeti, a jóváírás lejben még a befizetés napján teljesül, amennyiben azt az Eketronikus Fizetési Rendszeren (SEP) keresztül hajtják végre, míg a deviza befizetéseknél a jóváírás azon a napon történik, amelyiken a bankközi SWIFT MT103 üzenet megérkezett, a feldolgozási munkarend figyelembe vételével;

  • A fizetési megbízások segítségével belföldre és külföldre is utalhat pénzt;

  • Nulla jutalék az OTPdirekt szolgáltatással online végrehajtott átutalásokra, amennyiben a tranzakció az OTP Bank által vezetett számlák vagy a saját számlák között történik;
  • A kifizetések számlaterhelési eszközök (csekkek, váltók, saját váltók) alapján is végrehajthatók;

  • Határidős kifizetéseket is végrehajthat az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatással.

Fontos tudnivaló

2019. május 2-ától banki kirendeltségeinkben a jogi személyek képviselői által benyújtandó, lejben vagy/és valutában történő kifizetési utalványokat szükséges egy kifizetési utalvány-jegyzék kíséretében benyújtani, melyet az OTP Bank által kinevezett képviselők írhatnak alá. A jegyzék innen tölthető le.

Hogyan nyitható folyószámla?

Jöjjön be hozzánk

Várjuk az OTP Bank fiókjában,
hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Bankfiókok és ATM-ek

Telefonon

Vegye igénybe a HelpDesk szolgáltatást, kérjen tájékoztatást a következő telefonszámon: (+4) 021 308 57 10.

HelpDesk hívása

Hasonló termékeink

Internet Bank

Jusson hozzá online minden szükséges információhoz.

Megnézem a részleteket

SmartBank

Számtalan előny egy egyszerűen használható alkalmazásban.

Megnézem a részleteket

További információk

Tisztelt ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a fizetésképtelen ukrán bankok növekvő számára való tekintettel az Ukrajna felé indított kifizetések feldolgozásában késések fordulhatnak elő.

Nem kezdeményezhető üzleti kapcsolat, beleértve a számlanyitást, valamint pénzeszközök elfogadása és/vagy ügyletek végrehajtása/lebonyolítása abban az esetben, ha a természetes személy/jogi személy/ügyfél az itt felsorolt országok rezidense/állampolgára, illetve megbízottja az itt felsorolt országok rezidenseinek/állampolgárainak. Megértését köszönjük!

Az ügyfelek ismeretével, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésével és leküzdésével kapcsolatos banki politikával összhangban, az OTP Bank Románia különös figyelmet fordít az offshore államokból/államokba történő átutalásokra, valamint az offshore államokban lakóhellyel/állampolgársággal/székhellyel rendelkező ügyfelek vagy részvényesek/kedvezményezettek nemzetközi bevételezéseire vagy kifizetéseire. Ennek megfelelően a bank üzleti bizonylatokat igényelhet a végrehajtott/végrehajtandó tranzakciókkal kapcsolatosan minden olyan esetben, amikor ezt szükségesnek ítéli meg. Ennek fő célja a hasonló jellegű műveletek besorolása az érvényben levő jogi szabályozásoknak megfelelően, valamint az ügyfelek tevékenységének/folyó kereskedelmi tevékenységének elemzése.

Az OTP Bank Románia az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek jogosultak, kompenzáció formájában, a lekötött betétek biztosítására a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak felel meg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. számú törvény rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot is, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A fent említett jogszabály 3(5) cikkelyében kifejezetten megjelölt betétek nem tartoznak a korábban említett betétek csoportjába. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikkely (3) bekezdés rendelkezései értelmében.

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból, amely magába foglalja A fedezet alól mentesülő betétek listáját is.

További információk a www.fgdb.ro weboldalon találhatók.