x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Befektetési szolgaltatasok
MIFID II

A pénzügyi eszközök piacairól szóló 2014/65/EU irányelv (MiFID II) a befektetőket, a pénzügyi befektetési közvetítőket, valamint a tranzakciók helyszínét szabályozza.

 

A befektetők nagyobb védelmének biztosítása, valamint az átláthatóság növelése és a pénzügyi piacok felügyeletének javítása érdekében a MiFID II szigorúbb szabályozásokat tartalmaz, ami az ügyfeleknek nyújtott pénzügyi eszközöket és befektetési szolgáltatásokat, a megbízások fogadását és továbbítását, a saját felelősségre végzett kereskedést és a befektetési tanácsadást illeti.

 

Az irányelv fő célkitűzése a befektetők védelmének harmonizálása az Európai Unió területén úgy, hogy a tranzakciókat megelőzően és követően is magasabb szintű átláthatóságot biztosítson a tranzakciók helyét illetően és a tőzsdén kívül megkötött ügyletek (OTC) esetében is. Az ügyfélportfóliók kezelésével, a befektetésekről szóló tanácsadással, valamint az összetett pénzügyi termékekről szóló ajánlatokkal kapcsolatban is szigorúbb követelményeket fogalmaz meg a MiFID II.

 

Az irányelv emellett a vállalatirányításban is új szabályozásokat vezet be, felerősíti a pénzügyi közvetítők, valamint az országos és európai szakhatóságok felelősségét a pénzügyi piacok stabilitása és a pénzügyi befektetések biztonsága iránt.

 

A 126/2018 –as számú, pénzügyi eszközökre vonatkozó törvény, valamint az Országos Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF) által megfogalmazott és a törvény alkalmazására vonatkozó szabályok a MiFID II. irányelvet emelik át az országos törvénykeretbe.

 

Az OTP Bank România SA az Országos Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) által jóváhagyott olyan Hitelintézmény, amely befektetési szolgáltatásokat is nyújt.

 

ASF nyilvántartási száma: 6/28.03.2019;

 

ASF engedély száma: PJR01INCR/400021;

 

Tájékoztató a befektetési eszközökről és szolgáltatásokról

 

Összeférhetetlenségi politika

Javaslatok és panaszok

A pénzügyi befektetési termékeinkről és szolgáltatásainkról szóló észrevételeit és panaszait a következő kommunikációs csatornák használatával juttathatja el hozzánk:
  • E-mail: office@otpbank.ro
  • Telefon: 0800 88 22 88 / + 4021 308 57 10.

 

A panaszok benyújtásához szükséges útmutatót itt találja itt.