x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Tartsa megtakarításait teljes biztonságban az OTP Bankban

Akár egy nagyobb kiadáshoz gyűjt pénzt vagy csak a nehéz napokra tesz félre, az OTP Banknál nyitott megtakarítási számlán lévő pénzéhez bármikor hozzáférhet, a számla mobilitást és számos egyéb előnyt nyújt Önnek. 

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

megtakarítási számlát RON, EUR, USD és HUF devizában, határozatlan időre nyithat;

otp bank

a folyószámlánál magasabb kamatot nyújt;

otp bank

a megtakarítási számlán a kamat naponta kerül felszámításra és havonta kerül jóváírásra, a kamatláb sávonként kerül kiszámításra és jóváírásra; 

otp bank

pénzéhez rugalmasan és mérsékelt korlátozások mellett juthat hozzá;

otp bank

optimálisan kezeli megtakarításait;

otp bank

díjmentes számlanyitás és megszüntetés;

otp bank

a megtakarítási számláról a számlatulajdonos vagy meghatalmazottjai nevére kiállított bankkártyával is lehet készpénzt kivenni.

otp bank

a megtakarítási számla összegét készpénzbefizetéssel és bankon belüli vagy bankközi átutalással tudja növelni. 

 

Hogyan nyithat megtakarítási betétet az OTP Banknál?

Csak érvényes személyazonosító igazolvány szükséges. Bármikor és bármelyik OTP Bank fiókban igényelheti a megtakarítási számla megnyitását. 

 

Szeretne havonta takarékoskodni? 

Használja ki az automatikus megtakarítás lehetőségét.


Jelölje meg az OTPdirekt szolgáltatással, hogy mennyit és mikor szeretne befizetni. Dönthet úgy, hogy fizetéskor egy bizonyos összeg a folyószámlájáról a megtakarítási számlájára kerüljön átvezetésre.

 

Így többé nem fogja elfelejteni, hogy félretegyen pénzt és az OTPdirekt vonzó kamatot biztosít megtakarításaihoz.

 

Sőt, az automatikus átvezetés ingyenes, semmilyen jutalék vagy pótdíj nem terheli. 

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére szíesen válaszolunk.

Kamatok Díjak és jutalékok Magánszemélyek
 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.