x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

A nagyok által kifejezetten a kicsiknek 

alkotott OTP Bank Junior Start számla az első lépés gyermeke biztosabb jövője felé!

 

A gyerekeknek szánt Junior Start számla kifejezetten a 14 év alatti gyerekeknek szól. A számla érezteti a gyerekkel, hogy ő már „nagy” és egy jobb, egyszerűbb jövő felé vezető úton indítja el.

 

Milyen előnyöket nyújt gyermekének? 

otp bank

a Junior Start számla a következő devizenemekben nyitható: RON, EUR, USD és HUF;

otp bank

előnyös kamatozás gyermekének;

otp bank

alacsony díjak; 

otp bank

a havi számlakivonatot az Ön által megadott címre küldjük;

 

Hogyan nyithat Junior Start számlát az OTP Banknál?

Csak a gyermek születési anyakönyvi kivonatára és a szülők személyazonosító igazolványaira van szüksége. Bármikor igényelhet Junior Start számlát, a számlanyitás nincs értékhatárhoz kötve. 

 
otp bank

További részleteket szeretnél? 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.