x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Válassza a változó kamatozású betétet

ha a havi kamatok halmozásával megtakarítást és nyereséget szeretne elérni. 

 

A betét 6 vagy 12 hónapra, lejben vagy euróban köthető le.


A kamat havonta folyamatosan nő a futamidő végéig, a havi kamatlábak a betét lekötésekor kerülnek meghatározásra. Minden hónapban a folyószámlájára átvezetésre kerül az előző hó kamata, ezáltal már a betét lejárata előtt használhatja a pénzét.

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

amennyiben sürgősen készpénzre van szüksége és lejárat előtt felbontja a betétet, nem veszti el az addig felhalmozott havi kamatot;

otp bank

0% díjmentes készpénzfelvétel a betétből származó összegre, a futamidő lejáratának napján;

otp bank

felhalmozott kamat a betét felbontása előtt;

otp bank

a betét lekötése és kezelése díjmentes;

otp bank

versenyképes kamatot nyújt.

 

Lejáratkor 2 lehetőségből választhat:

  • a betét automatikus meghosszabbítása – a bank automatikusan újra leköti a betétet az eredetileg választott futamidőre
  • a betét automatikus megszüntetése – a bank az Ön folyószámlájára átvezeti a betét összegét.
 

 

Hogy köthet le változó kamatozású betétet az OTP Banknál?

Csak érvényes személyazonosító igazolvány szükséges. Bármikor és bármelyik OTP Bank fiókban köthet le változó kamatozású betétet.

 

A betétszámla lekötésének feltétele, hogy az elhelyezett összeg legalább 1000 RON, illetve 500 EUR legyen. 

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére szívesen válaszolunk.

Kamatok
 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.