x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Rég elmúltak azok az idők

amikor a matrac alatt tartották a pénzt. Ma már más időket élünk, az előrelátó tervezés fontos követelmény.

 

Az OTP Bank lekötött betétei megadják a nyugodt élethez szükséges biztonságot.

 

Emellett, még nyeresége is lehet, ha egy standard betétet nyit, a folyamatosan jóváírt kamattal. 

 

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

az OTP betét a következő devizában nyitható: RON, EUR, USD, HUF és GBP;

otp bank

növelheti a megtakarítási arányt a kamat tőkésítésével;

otp bank

Ön automatikusan kezeli a standard betétet a futamidő lejártakor rendelkezésre álló három opció egyikének kiválasztásával;

otp bank

díjmentes számlanyitás, megszüntetés és készpénzfelvétel*.

*csak a a futamidő lejáratához érkezett lekötött betétek készpénzfelvétele esetén, csak a futamidő lejáratának napján.

 

Lejáratkor 3 lehetőségből választhat:

  • a betét automatikus meghosszabbítása tőkésítéssel – a lekötött betétet a bank automatikusan újra leköti az eredetileg választott futamidőre az új lekötés napján érvényes kamatlábbal és az elősző időszakban keletkezett kamatot hozzáadja az eredetileg lekötött összeghez;
  • a betét automatikus meghosszabbítása tőkésítés nélkül – a lekötött betétet a bank automatikusan újra leköti az eredetileg választott futamidőre az új lekötés napján érvényes kamatlábbal és az elősző időszakban keletkezett kamatot a folyószámlára átvezeti;
  • a lekötött betét automatikus megszüntetése – a bank az Ön folyószámlájára átvezeti a betét összegét és az érte járó kamatot.

 

A standard betét választható futamideje: 1 hónap, 2 hónap, 3 hónap, 6 hónap, 9 hónap, 12 hónap, 18 hónap vagy 24 hónap. 

 

Hogyan köthet le standard betétet az OTP Banknál?

Csak érvényes személyazonosító igazolvány szükséges. Bármikor és bármelyik OTP Bank fiókban igényelheti a lekötött betétet.

 

A betétszámla lekötésének feltétele, hogy az elhelyezett összeg legalább 100 RON/USD/ EUR/GBP vagy 25000 HUF legyen.

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére örömmel válaszolunk.

Kamatok
 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.