x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Ezentúl Ön dönti el betéteinek lekötési időtartamát

Szabadon meghatározhatja a rugalmas lejáratú betét lejárati napját, akár pontosan 652 nap múlva!

 

A rugalmas lejáratú betét esetében bármelyik nap lehet a futamidő vége.

 

Ezen kívül a készpénzfelvétel díja 0 lej a lejárati napon, azzal a feltétellel, hogy az 5000 EUR-t meghaladó vagy ezzel egyenértékű összegnél előző nap jelezte készpénzfelvételi szándékát.

 

 

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

a rugalmas lejáratú betét a következő devizában áll rendelkezésre: RON, EUR, USD, HUF és GBP;

otp bank

fix kamatozású a betét futamidejének végéig.   

 

Lejáratkor a rugalmas lejáratú betét automatikusan megszűnik – a betét összegét és az esedékes kamatot a bank a folyószámlájára átvezeti.

 

A futamidő szabadon választható 1 hónap és 24 hónap között a lejben lekötött betétnél és 1 hónap és 12 hónap között a deviza betéteknél.

 

 

Hogyan köthet le rugalmas lejáratú betétet az OTP Banknál?

Csak érvényes személyazonosító igazolvány szükséges. Bármikor és bármelyik OTP Bank fiókban köthet le ilyen típusú betétet.

 

A betét legalább 100 RON/ USD/ EUR/ GBP vagy 25 000 HUF összeggel köthető le. 

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére szívesen válaszolunk.

Kamatok
 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.