x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Rendelkezik már Internet Bankkal? 

Azt jelenti, hogy már megszokta az OTPdirekt által nyújtott mobilitást és biztonságot.

 

Kösse le megtakarítását lejben vagy euróban vezetett online betétbe az Internet Bank szolgáltatással és a standard kamathoz képest 0,20%-os bónuszt nyújtunk a RON alapú betét esetében, illetve 0,10%-kal magasabb kamatot az EUR alapú betét esetében. 

 

 

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

az online betét lej és euró lekötést tesz lehetővé;

otp bank

a futamidő végéig fix kamatot nyújt, mértéke a standard kamatláb + 0,20% RON betétnél és standard kamatláb + 0,10% EUR betétnél. 

 

Lejáratkor 3 lehetőségből választhat:

  • a betét automatikus meghosszabbítása tőkésítéssel – az online betétet a bank automatikusan újra leköti az eredetileg választott futamidőre az új lekötés napján érvényes kamatlábbal és az elősző időszakban keletkezett kamatot hozzáadja az eredetileg lekötött összeghez;
  • a betét automatikus meghosszabbítása tőkésítés nélkül – az online betétet a bank automatikusan újra leköti az eredetileg választott futamidőre az új lekötés napján érvényes kamatlábbal és az előző időszakban keletkezett kamatot a folyószámlára átvezeti;
  • az online betét automatikus megszüntetése – a bank az Ön folyószámlájára átvezeti a betét összegét és az érte járó kamatot.

 

A standard betét választható futamideje: 1 hónap, 2 hónap, 3 hónap, 3 hónap, 6 hónap, 9 hónap, 12 hónap, 13 hónap, 18 hónap vagy 24 hónap. 

 

 

Hogyan köthet le online betétet az OTP Banknál?

Aktiválja az OTPdirekt szolgáltatást, így bármikor kötlhet le online betétet.

 

A betétszámla lekötésének feltétele, hogy az elhelyezett összeg legalább (a 4/7/13 hónapos határidős promóciós lejbetét esetében 2000 RON) 100 RON/USD/EUR/GBP vagy 25000 HUF legyen.

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére szívesen válaszolunk.

Kamatok
 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.