x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Egy életen át dolgozott, ezért  megérdemli

hogy gondtalan időskora legyen. A nyugdíjasoknak nyújtott betétben megtakarításai biztonságban vannak és a kedvezményeket személyre szabottan Önnek alakítottuk ki. Kérjük, keresse fel bármelyik OTP Bank fiókot, és kérje nyugdíjasoknak kínált ajánlatunkat*. 

 

 

 

Miért előnyös Önnek? 

otp bank

a nyugdíjasoknak nyújtott betét RON, EUR, USD, HUF és GBP pénznemben köthető le;

otp bank

0,20%-kal magasabb a standard kamathoz viszonyítva  a RON betéteknél;

otp bank

0,10%-kal magasabb a standard kamathoz viszonyítva az EUR, USD, HUF és GBP betéteknél;

otp bank

magasabb hozamot biztosít a kamattőkísítésnek köszönhetően;

otp bank

ingyenes számlanyitás, megszüntetés és készpénzfelvétel**;

otp bank

a futamidő végéig fix kamatot nyújt, mértéke a standard kamatláb + 0,20% RON betétnél és standard kamatláb + 0,10% EUR betétnél. 


*a kamatbónusz csak a nyugdíjasoknak szóló számlacsomag esetén érvényes.

 

**csak a a futamidő lejáratához érkezett lekötött betétek készpénzfelvétele esetén, csak a futamidő lejáratának napján.

 

Lejáratkor 3 lehetőségből választhat:

  • a betét automatikus meghosszabbítása kamattőkésítéssel
  • a betét automatikus meghosszabbítása tőkésítés nélkül
  • a betét automatikus megszüntetése – a bank az Ön folyószámlájára átvezeti a betét összegét és az jóváírt kamatot.

 

A nyugdíjasoknak nyújtott standard betét választható futamideje lehet 1 hónap, 2 hónap, 3 hónap, 4 hónap, 6 hónap, 9 hónap, 12 hónap, 18 hónap és 24 hónap, míg a promóciós betétnél 4 hónap, 9 hónap és 15 hónap.

 

Hogyan köthet le online betétet az OTP Banknál?

Aktiválja az OTPdirekt szolgáltatást, így bármikor köthet le online betétet. 

 

A betétszámla lekötésének feltétele, hogy az elhelyezett összeg legalább 100 RON (a 4/7/13 hónapos határidős promóciós lejbetét esetében 2000 RON)/ USD/ EUR/ GBP vagy 25000 HUF legyen.

 
otp bank

További részleteket szeretne? 

Olvassa el a letölthető pdf dokumentumokat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére szívesen válaszolunk.

Kamatok
 

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A fenti meghatározás szerint nem minősül betétnek az az aktív egyenlegű számla, amelynek megléte kizárólag pénzügyi eszközzel bizonyítható, a módosításokkal egységes keretbe foglalt, a tőkepiacról szóló 297/2004 sz. törvény 2. cikk (1) bekezdés 11. pontjának rendelkezése szerint, kivéve az olyan megtakarítási terméket, amely 2014. július 2-án meglévő névreszóló letéti jeggyel igazolható. A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.