close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Élethosszig tartó kapcsolat

A tökéletes kapcsolatra vágyik, amely számos előnnyel jár? Most az OTP Bank Mastercard Standard hitelkártyája meg fogja győzni arról, hogy ilyen valóban létezik. 
Igényeljen 2021.02.01-2021.02.26. közötti időszakban Mastercard Standard hitelkártyát, és „élethosszig” INGYENES lesz a kártya kezelési díja, és BÁRHOL A VILÁGON élvezheti a részletekre való vásárlás nyújtotta szabadságot.

További részletek a kampánnyal kapcsolatban a hivatalos szabályzatban.

Milyen előnyökkel jár a Mastercard Standard hitelkártya kamatmentes törlesztőrészletekkel?

 • „Élethosszig” INGYENES a kártya havi kezelési díja

 • 6 havi kamatmentes törlesztőrészlet AKÁRHOL a világon, a vásárlás értékétől függetlenül;

 • Bármelyik olyan hazai vagy külföldi üzletben fizethet a telefonjával, - az OTPay alkalmazás segítségével Android telefonok estében, illetve az Apple Pay alkalmazással az Apple készülékeknél-  ahol lehetséges az érintésmentes fizetés;

 • Akár 15 000 lejes hitelkeret is igényelhet;

 • A hitelkártyát rengeteg olyan üzletben használhatja itthon és külföldön, ahol elfogadják a Mastercard bankkártyákat;

 • 10% kedvezményt kap, ha a Mastercard Corporate betéti kártyájával fizeti utazásait a BlackCab autókkal. Ráadásul, különleges áron kérhet reptéri transzfert is. Tudja meg, hogyan élhet a BlackCab ajánlattal.

 • Vásároljon és fizessen biztonságosan online a 3D Secure szolgáltatás segítségével;

 • Az OTPdirekt alkalmazás SMS-értesítést küld minden olyan alkalommal, amikor a kártyával fizet vagy pénzt vesz ki, illetve akkor is, ha a rossz PIN-kódot adja meg, vagy nincs elegendő keret a vásárláshoz;

 • A számlaegyenleg elkészítésekor kap egy ingyenes SMS-t a törlesztendő összeggel. Ugyanakkor 3 nappal a türelmi időszak lejárta előtt újból értesítést kap, hogy időben kifizethesse az adott összeget.

Ilyen egyszerűen igényelhet hitelkártyát az OTP Banknál

Látogasson el az Önhöz legközelebbi OTP Bank fiókba, és igényelje a hitelkártyát 2021. február 26-ig, vagy töltse ki az online adatlapot, és visszahívjuk.

A hitelkártya igényléséhez CSAK a személyi igazolványára van szüksége, ha jövedelme lekérdezhető az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) adatbázisából.

A törlesztés a következő módokon lehetséges:

 • Az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül;
 • Készpénzbefizetéssel az ezzel a lehetőséggel rendelkező OTP Bank ATM-eknél;
 • Bankközi kifizetési megbízással a más banknál lévő számláról;
 • Készpénzbefizetéssel bármelyik OTP Bank Románia fiókban;

A kártya hitelkerete nő azoknak a korábban esedékes részleteknek az értékével, amelyeket kifizetett.

Számítási példa

Tájékoztató jellegű számítási példa a hitelkártya esetében:

Az éves THM 37,37%, ha a két éves futamidővel nyújtott, közvetlenül a szerződéskötés után felhasznált, 24% éves fix kamattal 24 egyenlő havi részletben visszafizetett, 5367 lej összegű hitelre kalkuláltuk. 

Hogyan igényelhet hitelkártyát?

Látogasson el hozzánk

Látogasson el egy OTP Bank fiókba
Jöjjön be bármely kirendeltségünkbe, hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást.

Bankfiókok és ATM-ek

Hívjon minket telefonon

Kérjen tájékoztatást a telefonos ügyfélszolgálaton a (+4021) 308 57 10-es telefonszámon.

Ügyfélszolgálat hívása

Hasonló termékeink

12 törlesztőrészletes hitelkártya

Váltsa valóra álmait!

Bővebben

023

VISA Clasic és Mastercard Standard

Egy kártya rengeteg előnnyel.

Bővebben

Gyakori kérdések

A 3DSecure szolgáltatás aktiválása egyszerű: kattintson az alábbi linkekre:

Visa

Mastercard

és kövesse a bankkártya aktiválásához szükséges lépéseket.

Ugyanarra a hitelkeretre 2 társkártya igényelhető.

Ugyanahhoz a folyószámlához 3 társkártya igényelhető.

A hitelkártyához RON hitelkeret kapcsolódik, melyet a nettó havi jövedelem alapján állapítunk meg. A hitelkártya egyik előnye, hogy 0% kamat mellett vásárolhat a türelmi időszakban, valamint az erről szóló törlesztési ajánlatok részeként.

A folyószámlahitel – más néven overdraft – olyan hitelkeret, amelyet a havi munkabér-átutalások függvényében határozunk meg. Maximum 6 havi nettó munkabérnek megfelelő keret igényelhető RON-ban. A folyószámlahitel esetében, az adott számlához igényelhet betéti kártyát is, amellyel kifizetéseket és készpénzfelvételt hajthat végre a kártyára meghatározott díjak és jutalékok mellett. A felhasznált keretre csupán havi kamatot számolunk fel.

Amennyiben a kártyát más devizával folytatott tranzakcióra használja, a kibocsátott kártya devizanemétől függően, a valutaváltás az alábbiak szerint történik:

 1. A számla devizanemében végrehajtott tranzakciók esetében nem történik devizaváltás. A Bank a végrahajtott tranzakciókkal a számlát annak devizanemében terheli.
 2. A Románia területén, a számla devizanemétől eltérő pénznemben végrehajtott tranzakciók esetén a Bank RON-t használ referencia devizaként. A valutaváltás a tranzakció végrahajtására használt deviza és a referencia devizaként használt RON között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek által történik;
 3. A kártyával külföldön végrehajtott tranzakciók esetén a Bank EUR-t használ referencia pénznemként, a következőképpen:
  1. A valutaváltás a tranzakció végrahajtására használt deviza és a referencia devizaként használt EUR között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek által történik;
  2. A RON-ban nyitott számla terheléséhez a Bank a honlapján közzétett, a tranzakció napján érvényes referencia árfolyamot használja.

Mindössze 3,5 RON vagy 1 EUR a készpénzfelvételi díj, ha bankkártyáját OTP Csoporthoz tartozó ATM hálózatban használja.

Az OTP Csoport a következő országokban van jelen: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Szerbia és Oroszország.

Kártyáját internetes vásárlásra is használhatja, ha igényléskor ezt az opciót választotta. Ha utólag szeretné ezt az opciót aktiválni, megteheti azt az OTPdirekt szolgáltatásunkkal, vagy ha felkeresi bankfióki tanácsadóinkat.

OTPdirekten vagy e-mailen havonta számlakivonatot küldünk Önnek, amely tartalmazza az adott időszakra vonatkozó összes számlamozgást, számlaegyenleget, illetve az elérhető hitelkeretet. Ugyanakkor, számla egyenlegét bármely OTP Bank Románia automatánál is lekérdezheti, ahol az utolsó 5 tranzakció részleteit is megtudhatja.

Romániában is használhatom az EUR-ban vezetett számlámhoz tartozó bankkártyát?

Igen, a kártyáját használhatja készpénz felvételre. Ebben az esetben a készpénzt az illető ország helyi valutájában kapja.

A bankkártyák típustól függően napi vagy havi tranzakciós limitekkel rendelkeznek. A standard limitek kérésre módosíthatók az OTPdirektben, vagy bármely bankfiókban.

Jövedelemigazolás aláírására felhatalmazott személyek: ügyvezető igazgató, pénzügyi igazgató, humán erőforrás igazgató, bérszámításért felelős személy és könyvelési igazgató. A jövedelemigazolásnak tartalmaznia kell az aláíró személy pontos funkcióját is.

Az OTP-MOL co-branded hitelkártya bármely kereskedelmi elfogadóhelyen használható külföldön és belföldön egyaránt. Előnye: a MOL töltőállomásoknál való vásárláskor dupla pontszámot szerez. A kártyaigénylés és az első évi számlavezetés ingyenes.

Multibonus kártyával kapcsolatos információk kizárólag a MOL Romániától igényelhetők a (021) 204 85 26-os vagy a 0800 800 665 (non-stop) ügyfélszolgálati telefonszámon.

Az OTP-MOL hitelkártyákkal kapcsolatban, kérjük, forduljon az OTP Bank Call Center szolgáltatását a 0800 88 22 88-as (8:30-21:00 óra között, bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a kártya-ügyfélszolgálatot a (021) 308 57 11-es (non-stop) telefonszámot.

Igen. Minden OTP Bank Románia bankkártya külföldön is használható függetlenül a kártya devizanemétől.

Azok a fiatalok, akik még nem töltötték be 18-dik életévüket, igényelhetnek Junior Plus számlához kapcsolódó Junior Plus bankkártyát. A kártya igényléséhez az igénylő fiatalt a szüleivel és személyazonossági igazolványával várjuk egy OTP bankfiókba.

A hitelkártyáknál alkalmazott türelmi időszak azt az időszakot takarja, amelyben a kereskedőknél végrehajtott tranzakciók értéke után nem számítódik fel kamat. Például, az 55 napos türelmi időszak a hónap 1. napján végrehajtott vásárlástól a következő hónap 25. napjáig tart, ami azt jelenti, hogy a (következő hónap) 25.-éig kamat nélkül visszafizetheti a vásárlásra felhasznált teljes összeget.

Abban az esetben, ha a bankkártya nincs már az Ön tulajdonában, zárolni kell a számlán található pénzhez való hozzáférést. Ennek érdekében használja a SmartBank alkalmazást, ahol közvetlen módon zárolhatja a számláját, vagy hívja a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +41 21 308 57 11-es (külföldről is hívható) telefonszámot.