Lekötött betétek

Lekötött betétek

Vállalkozásában fontos a kiszámíthatóság? Megoldásokat kínálunk a lekötött betétekre is. Ön határozza meg a betét lekötési idejét, a kamat kifizetési módja és a megtakarítás pénzneme közötti optimális kombinációt.

Fix kamatozás a betét futamideje alatt 

A betét több pénznemben leköthető 

A futamidő végén több megoldás közül választhat 

Melyek a lekötött betétek előnyei?

  • Fix kamatozás a betét futamideje alatt;

  • A betét több pénznemben leköthető;

  • A futamidő végén a következő megoldások közül választhat: automatikusan meghosszabbítja a betétet kamattőkésítéssel, automatikusan meghosszabbítja a betétet kamattőkésítés nélkül, automatikusan megszünteti a betétet.

Hogyan igényelhet lekötött betétet?

Jöjjön be hozzánk

Jöjjön be az OTP Bank bármely banfiókjába,
hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást.

Bankfiókok és ATM-ek

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon

Kérjen tájékoztatást a HelpDesk szolgáltatással a következő telefonszámon: (+4) 021 308 57 10.

HelpDesk hívása

Hasonló termékeink

Rugalmas lejáratú betétek

Ön ellenőrzi a bevételeit és kifizetéseit,
mi rugalmas megoldásokat javasolunk.

Megnézem a részleteket

Online folyószámla

Nyisson folyószámlát online, igényelhet számlacsomagot bankkártya és Internet Bank opcióval is.

Megnézem a részleteket

Az OTP Bank Románia az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek jogosultak ,kompenzáció formájában, a lekötött betétek biztosítására a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak felel meg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A fent említett jogszabály 3(5) cikkelyében kifejezetten megjelölt betétek nem tartoznak a korábban említett betétek csoportjába. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikkely (3) bekezdés rendelkezései értelmében.

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból, amely magába foglalja A fedezet alól mentesülő betétek listáját is.

További információk a www.fgdb.ro weboldalon találhatók