Vannak alkalmazottai 

akik vállalkozása értékeit kezelik, legyen az anyagi, pénzbeli vagy egyéb eszköz?

 

Meg tudja védeni az alkalmazottaira bízott vállalati értékeket az OTP Bank értékkezelési garanciabetéttel.

 

A pénz- és értékkezelési garanciabetét állami vállalatok, hatóságok, magántulajdonú cégek és közintézmények vehetik igénybe, amelyeket törvény kötelez arra, hogy a felelős vagyongazdálkodás érdekében készpénz garanciát képezzenek.

Hogy működik a pénz- és értékkezelési garanciabetét?

otp bank

A jogi személyek 12 hónapos betéteiért járó kamatozással gyarapítható;

otp bank

A garanciabetét a vállalkozás nevére lejben,12 hónapos futamidőre kerül megnyitásra;

otp bank

Az esedékesség időpontjában a betét automatikusan megújul kamat tőkésítéssel és a meghosszabbítás időpontjában érvényes kamatlábbal.

 

További információért kérjük, hogy olvassa el a Jogi személyek esetében érvényes kamatokat.

 

Az OTP Bank maximális fontossággal kezeli vállalkozása javait.

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A fent említett jogszabály 3(5) cikkelyében kifejezetten megjelölt betétek nem tartoznak a korábban említett betétek csoportjába. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikkely (3) bekezdés rendelkezései értelmében.

 

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból, amely magába foglalja A fedezet alól mentesülő betétek listáját is.

További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.