x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Vannak alkalmazottai 

akik vállalkozása értékeit kezelik, legyen az anyagi, pénzbeli vagy egyéb eszköz?

 

Meg tudja védeni az alkalmazottaira bízott vállalati értékeket az OTP Bank értékkezelési garanciabetéttel.

 

A pénz- és értékkezelési garanciabetét állami vállalatok, hatóságok, magántulajdonú cégek és közintézmények vehetik igénybe, amelyeket törvény kötelez arra, hogy a felelős vagyongazdálkodás érdekében készpénz garanciát képezzenek.

Hogy működik a pénz- és értékkezelési garanciabetét?

otp bank

A jogi személyek 12 hónapos betéteiért járó kamatozással gyarapítható;

otp bank

A garanciabetét a vállalkozás nevére lejben,12 hónapos futamidőre kerül megnyitásra;

otp bank

Az esedékesség időpontjában a betét automatikusan megújul kamat tőkésítéssel és a meghosszabbítás időpontjában érvényes kamatlábbal.

 

További információért kérjük, hogy olvassa el a Jogi személyek esetében érvényes kamatokat.

 

Az OTP Bank maximális fontossággal kezeli vállalkozása javait.

 

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A fent említett jogszabály 3(5) cikkelyében kifejezetten megjelölt betétek nem tartoznak a korábban említett betétek csoportjába. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikkely (3) bekezdés rendelkezései értelmében.

 

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból, amely magába foglalja A fedezet alól mentesülő betétek listáját is.

További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.