close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Biztonságos online vásárlás a 3D Secure szolgáltatással

A 3D Secure egy olyan nemzetközi biztonsági szolgáltatás, amelynek célja az online vásárlások biztonságossá tétele, és az e-kereskedelemben előforduló csalások visszaszorítása. Ha elveszti vagy ellopják a 3D Secure azonosítással ellátott bankkártyáját, akkor azt mások nem tudják online vásárlásra használni. Minden, OTP Bank által kibocsátott bankkártyán automatikusan engedélyezve lesz a 3D Secure azonosítás.

Hogyan működik?

 • Az online kifizetésekre vonatkozó európai irányelv legújabb jogszabályi rendelkezései biztosítják, hogy Ön még nagyobb biztonságban vásárolhasson interneten keresztül az OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártyájával a 3D Secure azonosítással.

  Az online kifizetések esetében kétféle biztonsági jóváhagyási módszer közül választhat:

A telefonján elérhető SmartBank alkalmazással sokkal biztonságosabban és gyorsabban hagyhatja jóvá az OTP bankkártyájával végrehajtott online kifizetéseket.

Hogyan aktiválhatja a biometrikus azonosítást a SmartBank alkalmazásban?

 1. Töltse le az ingyenesen elérhető SmartBank mobilalkalmazást a készüléke által használt operációs rendszernek megfelelően:
  Android
  iOS
 2. Adja hozzá az OTP Bank által kibocsátott bankkártyát a SmartBank alkalmazáshoz. Használja az OTPcards biometrics menüt, írja be a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a személyi számának (CNP) utolsó 6 számjegyét. 
 3. Erősítse meg a bankkártya hozzáadását azzal az ellenőrző kóddal, amelyet a bankkal korábban közölt telefonszámra kap. GRATULÁLUNK! Most már az online vásárlásokat a telefonjával hagyhatja jóvá.

Hogyan vásárolhat online biometrikus azonosítással a SmartBank alkalmazásban?

Miután az OTP bankkártyát hozzáadja a SmartBank alkalmazáshoz, a 3D Secure rendszert használó kereskedők oldalain a bankkártyával végrehajtott online kifizetések a következőképpen történnek:

 1. Válassza ki a kívánt terméket, véglegesítse a megrendelést, és a kifizetés végrehajtásához adja meg a bankkártya adatait (bankkártyaszám, lejárat dátuma, CVV/CVC-kód); 
 2. A mobiltelefonjára egy push típusú értesítést kap, amely a SmartBank alkalmazáson belül a tranzakció részleteit (összeg, pénznem, kereskedő neve) tartalmazó képernyőre irányítja. Ha a Jóváhagy opciót választja, akkor a telefonján beállított biometrikus azonosítással jóváhagyja az online kifizetést; 
 3. Amennyiben meggondolta magát, vagy nem ismeri a kifizetést, válassza az Elvet opciót.
 4. Amennyiben az OTP bankkártyájával végrehajtott online kifizetések esetén szeretné megszüntetni a biometrikus azonosítást, törölheti a SmartBank alkalmazáshoz hozzáadott kártyát az OTPcards biometrics menüben az Inaktiválás opció használatával.

Tekintse meg az alábbi videót, és megtudhatja, hogyan hagyhatja jóvá mobiltelefonjával az online kifizetéseket: 

 • Első lépcső: 2021. január 1-jétől az első interneten keresztüli bankkártyás vásárlásnál a kifizetés jóváhagyásánál meg kell adnia egy statikus jelszót, amely a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét tartalmazza;
 • A nagyobb biztonság érdekében ki kell cserélnie ezt a statikus jelszót egy új, 6 számjegyből álló jelszóra, amelyet csak Ön ismer. A következő online vásárlásoknál már az új jelszót kell megadnia ennél a lépésnél;
 • Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által megadott jelszót, akkor hívja a ROMCAR SA kártyafeldolgozó központot a  021-402-0029-es számon, ahol az Ön kérésére visszaállítják az eredeti statikus jelszót, vagyis a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét;
 • Második lépcső: a dinamikus 3D secure jelszót tartalmazza, amelyet akárcsak eddig, sms-ben kap a banknál megadott telefonszámra, és amelyet meg kell adnia az online kifizetés jóváhagyásánál.

Az alábbi útmutatóból megtudhatja, hogyan hagyhatja jóvá online vásárlásait a kétlépcsős azonosítással.

A 3D Secure szolgáltatás zökkenőmentes működése és a saját kényelme érdekében, kérjük, győződjön meg arról, hogy a bankkal közölt telefonszáma helyes és aktuális (amennyiben szükséges, telefonszámát megadhatja bármelyik OTP Bank fiókban vagy frissítheti online).

Olvassa el a 3D Secure szolgáltatás használatának szerződéses feltételeit.

Mit kell tudnia a 3D Secure technológiáról?

 • A 3D Secure a nemzetközi kártyatársaságok, a Visa és a Mastercard által kifejlesztett azonosítási szabvány, amely a bankkártyával interneten (e-kereskedelemben) végrehajtott kifizetések maximális biztonsága érdekében a bankkártya-tulajdonosok védelméről gondoskodik;

 • A biztonságos e-kereskedelmi rendszerek a kereskedők oldalain a Mastercard bankkártyák esetén „Mastercard Identity Check”, míg a VISA bankkártyák esetén „Verified by VISA” név alatt kerülnek implementálásra. A rendszerek a logóik alapján azonosíthatóak;

  Mastercard                visa

 

Javasolt termékek

OTPdirekt

Az OTPdirekt szolgáltatással bármilyen tranzakciót gyorsan, biztonságosan és kényelmesen végrehajthat.

Részletek

ONLINE gyorskölcsön forgóeszköz-finanszírozásra

Gyorsan és könnyedén szerezhet finanszírozást vállalatának.

Részletek