Az OTP Bank Románia támogatja az agrár-élelmiszeripari vállalkozásokat a 2022/61-es számú sürgősségi kormányrendeletben meghatározott vissza nem térítendő támogatásokat biztosító programon keresztül

Az OTP Bank Románia támogatja az agrár-élelmiszeripari vállalkozásokat a 2022/61-es számú sürgősségi kormányrendeletben meghatározott vissza nem térítendő támogatásokat biztosító programon keresztül

Bukarest, 2022. május X. — Az OTP Bank Románia egyike azon partner pénzintézeteknek, amelyek mikro- és forgóeszköz-támogatást nyújtanak az agrár-élelmiszeripari kkv-kat  támogató program részeként

Az Európai Beruházások és Projektek, a Vállalkozásügyi és Turisztikai, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumok által közösen indított program a „Támogatás Romániának” („Sprijin pentru România”) intézkedéscsomag része, és célja, hogy csökkentse az alapélelmiszerek áremelkedésének a hatását, illetve támogassa a mezőgazdaság, a haltenyésztés, az akvakultúra és az élelmiszeripar területén tevékenykedő vállalkozásokat.

 „Részt veszünk ebben az új, a helyi vállalkozókat támogató programban is, amelynek keretében a kedvezményezettek mikro- és forgóeszköz-támogatást igényelhetnek. Aktívan támogatunk minden arra irányuló kezdeményezést, hogy újra fellendüljenek az agrár-élelmiszeripari tevékenyégek. A támogatásra számos helyi vállalkozás jogosult lehet, és a kormány becslése szerint akár 20 000 vállalkozó is részesülhet benne” – nyilatkozta Roxana Hidan, az OTP Bank Románia vezérigazgató-helyettese, az Üzleti Divízió vezetője.

A támogatási programon keresztül a kedvezményezettek 5000 eurós mikro- vagy forgóeszköz-támogatást igényelhetnek a 2019-es éves forgalom alapján. A támogatásra kkv-k, engedélyezett magánszemélyek, egyéni vállalkozók, mezőgazdasági szövetkezetek, termelői csoportok és termelői szervezetek vagy családi vállalkozások jogosultak.

  • 5 000 euró támogatás azon kkv-k számára, amelyikeknek az üzleti forgalma 5 000 és 33 350 euró között van;
  • 33 350 eurót meghaladó forgalom esetén, a kkv-k az üzleti forgalom 15%-át igényelhetik, legfeljebb 120 000 euró értékig.

A programban való részvételre, valamint a vissza nem térítendő mikrotámogatásokra és támogatásokra való jogosultságot az Európai Beruházások és Projektek, a Vállalkozásügyi és Turisztikai, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a AIMMAIPE-vel együttműködve, az IMM Recover IT platformon keresztül ellenőrzi a program megnyitásakor.

A vissza nem térítendő mikrotámogatásokra és támogatásokra jogosult tevékenységi területek teljes listája (CAEN kódokkal), az elszámolható költségek részletes leírása, valamint a támogatási feltételekkel kapcsolatos részletek elérhetők 2022/61-es számú sürgősségi kormányrendeletben és a hozzá tartozó utólagos módosításokban és kiegészítésekben.

Az OTP Bankról 

Az OTP Bank Románia az OTP Csoport leányvállalata, amely univerzális bankként a közép-kelet-európai piac domináns szereplője, és teljeskörű pénzügyi megoldásokat nyújt a vállalati és lakossági szegmensben egyaránt. Az OTP Bank 2019-től kezdődően egy olyan átalakulási folyamaton megy keresztül, amelynek hatására jelentős növekedést kíván elérni az üzleti szegmensekben, valamint jobb ügyfélélményt nyújt. Az OTP Bank Románia folyamatosan bővülő csapatával, amely részt vesz a változásokban és kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, a bizalom kultúráját építi a szervezet minden szintjén. A bank a a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon a BNR legfrissebb adatai alapján. Romániában az OTP Csoport tagjai: az OTP Bank Románia, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors és OTP Bank Románia Alapítvány.