x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

OTP Csoport: Fatér Gyula az OTP Bank Románia új vezérigazgatója

Bukarest, 2019. június 13. – Az OTP Csoport, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb független pénzügyi csoportja bejelenti, hogy 2019. június 13-tól a bankszektorban 27 év tapasztalattal rendelkező Fatér Gyula az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

 

Fatér Gyula több mint 27 éves nemzetközi bankmenedzsmenti tapasztalattal rendelkező szakember, aki startupoknál és Közép-Kelet-Európa jelentős bankszektori szereplőinél is sikereket ért el vezetőként. 1992 és 2000 között az Europool Investment Fund Management vezérigazgatója volt, 2000-ben csatlakozott a Budapest Bank Csoporthoz, amikor átvette a Budapest Fund Management vezérigazgatói pozícióját, ebben a szerepkörben 2014-ig dolgozott. 2006 és 2009 között nyolc országra kiterjedő regionális feladatot is ellátott megtakarítási és vagyonkezelési vezetőként, 2009-től a Budapest Bank lakossági termékmenedzsmentjének vezetőjeként dolgozott. Az elmúlt 4 évben ugyanennél a banknál a lakossági üzletág vezetője volt.

 

"Mindenek előtt azt szeretném megemlíteni, hogy egy olyan értékes szakembercsapatot találtam itt, amely hozzájárult a bank erős fejlődéséhez. Egy versenyképes vállalat menedzsmentjét veszem át, amely 2018-ban Románia 10 legnagyobb bankja közé lépett elő. Ugyanakkor, nagyon örülök annak a lehetőségnek, amelyet az OTP Csoport felajánlott nekem, Románia ugyanis egy nagy potenciállal bíró piac, amelyet a lehető legnagyobb mértékben ki fogunk használni. Továbbra is a növekedés útján maradunk a fő üzleti szegmensekben, új, versenyképes lakossági projektek fejlesztésével, valamint a folyamatok gyorsított digitalizálásával" - mondta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

 

Fatér Gyula vezérigazgatói mandátumát azzal a célkitűzéssel kezdi meg, hogy elősegítse a hitelintézet növekedésének gyorsulását, valamint a bankcsoport régiós és romániai piacon betöltött pozíciójának konszolidációját. Az OTP Bank Románia 15. évét ünnepli a romániai piacon való jelenlétének, míg az OTP Csoport 70 éves múlttal rendelkezik a bankszektorban.

 

A OTP Bank Románia a legfontosabb mutatók organikus növekedése mellett fenntartható fejlődést mutatott be 2018-ban: nőtt a hitelezési tevékenység, kedvezően alakultak a saját tőke arányát, valamint a rövid távú likviditást jelző mutatók. A Román Nemzeti Bank jelentése szerint az OTP Bank Románia 2,46%-os aktívák szerinti piaci részesedéssel a helyi bankszektor 9. helyét foglalta el 2018 decemberében.

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

 

Az OTP Csoport ebben az évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 9 országban.