x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

OTP Bank Románia: 2018-ban megduplázódott a mezőgazdasági szektornak nyújtot finanszírozás volumene

Bukarest, 2019 június 5. – Az OTP Bank Románia által a mezőgazdasági szektornak nyújtott finanszírozás volumene 112%-kal növekedett 2018-ban. A bővülést elsősorban az APIA SAPS-támogatás kettős előfinanszírozási hitelre mutatkozó nagy érdeklődés, valamint a beruházásokra nyújtott finanszírozások segítették elő.

 

Az OTP Bank Románia nagy hangsúlyt fektet az agrárágazatot célzó portfóliójának fejlesztésére. A termékek és szolgáltatások bővítésével és személyre szabásával a bank mind a nagy mezőgazdasági termelőket, mind a családi és kisebb méretű agráripari kezdezményezéseket is meg kívánja szólítani.

 

A legismertebb és a leginkább igényelt termék az APIA SAPS-támogatás kettős előfinanszírozási hitel, amely akár 160%-os előfinanszírozást tesz lehetővé. A termék egyedisége abban áll, hogy a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) által kiállított tanusítványok alapján széles ügyfélkör számára teszi lehetővé a támogatások két éves előfinanszírozását. A terméket igénybe vehetik mezőgazdasági termelőként vagy gazdaként tevékenykedő jogi személyek, engedélyezett magánszemélyek, családi- és egyéni vállalkozások, amennyiben igényeltek egységes területalapú támogatást.

 

Az igényelt finanszírozások célját figyelembe véve a mezőgazdasági ügyfeleknek nyújtott hitelek azokat a gazdákat célozzák, akiknek akár forgótőke-finanszírozásra van szükségük folyó tevékenységük ellátásához, akár beruházást hajtanának végre, mezőgazdasági területeket vagy új mezőgazdasági gépeket vásárolnának, farmokat korszerűsítenének, illetve más fejlesztési tevékenységre költenének, például kutatásra.

 

 „Az elmúlt években a gazdák célkitűzései közös nevezőre kerültek, hiszen az agráripari szereplők standardot állítottak fel a vállalatok magas színvonalú tevékenységének és technológiai fejlettségének fenntartásában. A versenyképesség növelése, a kapacitásbővítés, a technológiai fejlesztések csupán néhány szempontot képviselnek az elmúlt években felvállalt célkitűzések közül. Így a gazdák most már szilárd üzleti terveket tudnak felépíteni, a pénzügyi képzettség szintje folyamatosan növekszík, a befektetések és versenyképesség növelésének szükségszerűsége egyre jobban tudatosul, akárcsak bármely más nagy gazdasági jelentőséggel bíró ágazatban” - mondta Roxana Hidan, az OTP Bank Románia KKV Divíziójának igazgatója.

 

Technologizált mezőgazdaság, integrált befektetések

 

Az elmúlt tíz évben egyre erőteljesebben jelenik meg az a tendencia, hogy a gazdák a nagyobb termőterületek kiaknázására összpontosítanak, így jelentős beruházásokat eszközöltek a modern technológiákba. A farmok magas teljesítményű termelési eszközökkel való felszerelése után a gazdák figyelme a silók és egyéb tárolókapacitások fejlesztésére terelődik át. A beruházóképesség ezen a területen közvetlen proporcionális kapcsolatban van a mezőgazdasági vállalkozás méretével és pénzügyi erejével, a gazdák így saját forrásaik mellett támogatási forrásokra is támaszkodnak, különösen az európai alapokból finanszírozott projektek révén.

 

Az elmúlt években látványos előrelépés figyelhető meg ebben a tekintetben, és a nemrégiben elkészült raktározó rendszerek magas komplexitást képviselnek. Bár Románia nem rendelkezik jelentős kapacitással, ami a raktározási megoldásokat illeti, mégis, most már nem számolhatunk be hiányról ezen a területen. Sok raktár készült el az elmúlt időszakban, és a tevékenységek integrálásának ezen iránya jelentős fejlődésben van - tette hozzá Roxana Hidan.

 

Az OTP Bank Romániáról

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

 

Az OTP Csoport ebben az évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 9 országban.