x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Az OTP Leasing Románia részvényesei 5,5 millió lejes tőkeemelést hagytak jóvá

Bukarest, 2018. november 26. – Az OTP Leasing Románia részvényesei, az OTP Bank Románia és a Merkantil Bank Magyarország 5,52 millió lejes tőkeemelést hagytak jóvá. A tőkeemelést a felek pénzbeli hozzájárulással hajtották végre, az összeget a vállalat OTP Bank Romániánál nyitott számlájára fizették be.

 

A részvényesek az alaptőke-részesedésük figyelembe vétele mellett járultak hozzá a tőkeemeléshez: az OTP Bank Románia Rt. 3,312 millió lejjel, a Merkantil Bank Zrt. 2,208 millió lejjel. A részvényesek a  tőkeemeléssel az OTP Leasing hosszú távú fejlődése iránti elkötelezettségüket, valamint a csapat stratégiai céljainak elérésébe vetett bizalmukat támasztják alá.

 

A vállalat az elmúlt két évben konstans növekedést ért el. Az OTP Leasing Románia 233 millió lejes portfóliója a vállalat becslései szerint 2018 végére 280 millió lejre emelkedik. Ami az új lízingfinanszírozásokat illeti, az OTP Leasing az év első 9 hónapjában 91%-os növekedést ért el (146 millió lej) 2017 azonos időszakához viszonyítva.

 

„Az elmúlt két év szilárd eredményei a csapat teljesítményét, a termékportfólió fejlesztésébe való befektetést, a digitalizációt és a lízingszektor dinamikus növekedését tükrözik. A növekedés az ügyfelek igényeihez igazított új lízingtermékeknek, valamint a bizalmon alapuló partnerségeknek köszönhető. Középtávon arra törekszünk, hogy a helyi piac első 10 lízingvállalata között foglaljunk helyet” – mondta Toni Ioan Tătaru, az OTP Leasing Románia vezérigazgatója.

 

Az OTP Leasing 2007-ben lépett a romániai piacra. A vállalat az OTP Csoport része, fő részvényesei az OTP Bank Románia és a Merkantil Bank Magyarország (a Merkantil Magyarország része.) Az OTP Leasing számos pénzügyi lízingterméket kínál kis- és közepes vállalkozások, valamint nagyvállalatok számára autók, haszongépjárművek, berendezések és eszközök finanszírozására. Az országszerte szolgáltatásokat nyújtó vállalatnak Bukarestben, Iaşi-ban, Brassóban, Temesváron és Kolozsváron van kirendeltsége.

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Bank leányvállalata, egyben a legnagyobb közép- és kelet-európai bankcsoport tagja – integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

Az OTP Csoport 9 országban több mint 15 millió ügyfelének nyújt magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat 1400 egységből álló fiókhálózatán, ATM-hálózatán, illetve az elektronikus csatornákon keresztül. Az OTP Bank a legnagyobb pénzügyi szolgáltató Magyarországon és a közép-kelet-európai pénzügyi piac egyik legfontosabb szereplője.