x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Az OTP Bank Románia és az APIA megállapodást írt alá; a bank a támogatási rendszer kedvezményezettjeinek igényeire szabott pénzügyi termékeket kínál

Bukarest, 2019. július 8. – Az OTP Bank Románia aláírta a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséggel (APIA) azt a megállapodást, amely részeként az egységes területalapú támogatási rendszer (SAPS) kedvezményezettjei redisztribúciós támogatásokra, az éghajlatra és környezetre kedvező mezőgazdasági gyakorlatokra és/vagy  kompenzációs intézkedésekre (környezet és éghajlat) az APIA által kiállított tanusítvány alapján kiszámított támogatásnak akár a 85%-os előfinanszírozásában is részesülhetnek folyó tevékenységeik megvalósításához.

 

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséggel, valamint a garanciaalapokkal kötött megállapodás alapján nyújtott finanszírozás kedvező költségfeltételek és rugalmas fedezeti struktúra mellett vehető igénybe, az ügyfél saját pénzügyi hozzájárulása nélkül, az árfolyamkockázat elkerülése érdekében lejben.

 

Mivel az OTP Bank Románia portfóliójában a mezőgazdaság stratégiai ágazatként jelenik meg, az APIA SAPS-támogatás előfinanszírozási hitel mellett a bank a mezőgazdasági ügyfelek rendelkezésére bocsátja az APIA SAPS-támogatás kettős előfinanszírozási hitelt is. A Romániában egyedülálló pénzügyi termék lehetővé teszi az APIA által kiállított tanusítványok alapján a támogatások két éves előfinanszírozását.

 

Az OTP Bank Románia által az agrárszektor fejlődésének támogatására létrehozott lehetőség révén a mezőgazdasági ügyfelek akár 160%-os előlegben is részesülhetnek a redisztribúciós kifizetésekre, a kedvező mezőgazdasági gyakorlatokra és kompenzációs intézkedésekre (környezet és éghajlat) vonatkozó APIA SAPS-támogatásból: a támogatás 80%-át vagy legfeljebb 225 000 eurót a finanszírozás első évében, a következő évben a folyósítandó támogatás 80%-át vagy legtöbb 125 000 eurót igényelhetnek. A hitelezés második évében az eredetileg nyújtott összeg növelhető a futamidő további 12 hónapos meghosszabbítása mellett, a kamat havonta, negyedévente vagy évente is fizethető az ügyfél pénzügyi prioritásai szerint.

 

További információkat a mezőgazdasági ügyfeleket célzó finanszírozási termékekről itt olvashat.

 

Az OTP Bank Romániáról

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

 

Az OTP Csoport ebben az évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 9 országban.