x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Az OTP Bank Románia pert nyert a svájci frank alapú hitelek konverziójáról szóló ügyben

Az OTP Bank Románia bejelenti, hogy 2017. december 19-én a Bukaresti Ítélőtábla a bank javára döntött a 8016/3/2015 számú, svájci frank alapú hitelek folyósításkori árfolyamon való lejkonverziójáról szóló kollektív perben.

 

A Bukaresti Ítélőtábla döntése alapján elutasították azt a fellebezést, amelyben a felperesek a svájci frank alapú hitelek folyósításkori árfolyamon való törlesztését kérték, emellett a több mint 100 felperest a bírósági költségek viselésére is kötelezték. A bírósági ítélet elrendelte továbbá minden felperes 100 lej összeggel való megbírságolását bizonyos jogok rosszhiszemű gyakorlása miatt.

 

Az OTP Bank képviselői szerint azonban a banki intézmény számára ebben az ügyben elsődleges, hogy több mint 60 felperes fogadta el a bank által felkínált konverizós program részeként a svájci frank alapú hiteleik lejhitelre való áltváltását. A bank jóhiszemű ajánlatának elfogadása a hitelek tőrlesztőrészleteinek jelentős csökkenésével jár.

 

A pénzügyi intézet kiemeli, hogy a korábbi határozatokhoz hasonlóan tiszteletben tartja a bíróság döntését és a hatályban lévő jogszabályokat, valamint megteszi a szükséges lépéseket azok teljesítéséhez.

 

Az OTP Bank képviselői ezúttal is megjegyzik, hogy 2005 elején a bank a svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfeleit lejre vagy más valutára történő, személyre szabott hitelkonverzióval kívánta segíteni. A konverziós program az ügyfelek számára átlagosan 21,2%-os csökkentést, a bank számára 425 millió lejes pénzügyi erőfeszítést jelentett. A bankkal szembeni perek 71%-áról elmondható, hogy a konverziós program keretében az OTP Bank által felkínált kedvezmények magasabbak voltak, mint a bíróság által megítélt összegek.

 

Eddig a svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfelek 73 százaléka élt a bank által felkínált lehetőséggel. 2017-ben az OTP Bank Románia tovább folytatta a konverziós programot, és az ügyfelek kérésének megfelelően további 160-nál is több svájci frankban felvett hitelt konvertált lej alapú hitelre.

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Bank leányvállalata, egyben a legnagyobb közép és kelet-európai bankcsoport tagja – integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

Az OTP Bank a 9. legstabilabb közép- és kelet-európai bank 2017-ben a Global Finance értékelése szerint. Az OTP Csoport Magyarországon, Romániában, Montenegróban, Horvátországban, Bulgáriában, Oroszországban, Ukrajnában, Szlovákiában és Szerbiában több mint 13 millió ügyfelének nyújt pénzügyi szolgáltatásokat 1500 egységből álló fiókhálózatán, ATM-hálózatán, illetve az elektronikus csatornákon keresztül.