x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Fontos tájékoztató ügyfeleink adatainak frissítéséről

 

Bukarest, 2018. október 1.: Tekintettel az országos szinten alkalmazandó jogi rendelkezésekre, szükségessé vált ügyfeleink adatainak frissítése. Ezért az OTP Bank Románia arra kéri Önt, tegyen eleget a személyes vagy az Ön által képviselt vállalat adatainak frissítése érdekében tett meghívásnak, hogy továbbra is zavartalanul élvezhesse az OTP Bank Románia szolgáltatásait.

 

MILYEN ADATOK FRISSÍTÉSE SZÜKSÉGES?

Jogi személyek (KKV-k, vállalatok) esetében naprakész információkra lesz szükségünk a banki műveletek elvégzésekor a következő adatokat illetően: a vállalat pénzügyi forrásainak eredete, a valós kedvezményezett személyazonossága, a vállalat befektetői struktúrája, a székhely postacíme, telefonszám, a jogi képviselők/felhatalmazottak adatai.

 

Magánszemélyek esetében a következő adatok frissítésére kerül sor: alkalmazó/foglalkozás, jövedelem forrása, telefonszám, e-mail cím vagy személyi igazolvány.

 

HOGYAN FRISSÍTHETI ADATAIT?

Bármely OTP bankfiókban vagy kirendeltségben kitöltheti ezt az űrlapot (magánszemélyeknek) vagy ezt az űrlapot (jogi személyeknek).

 

MI TÖRTÉNIK HA NEM FRISSÍTI ADATAIT?

 

Abban az esetben, ha nem válaszol adatfrissítési felhívásunkra, bankunk jogi személyek esetében 2018. november 5-től, magánszemélyek esetében 2018. december 5-től kezdődően visszautasíthatja banki ügyleteinek végrehajtását.

 

Köszönjük, ha már frissítette adatait.

 

Biztosítjuk Önt, csapatunk rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az adatfrissítési kérésekre a lehető legsürgősebben válaszolni tudjunk, és elnézést kérünk az OTP Bank Románia számláihoz való hozzáféréssel kapcsolatos esetleges kellemetlenségekért.

 

Kapcsolatba léphet velünk a következő telefonszámon: 0800 88 22 88 (Call-Center).