x

ONLINE ADATFRISSÍTÉS
Az OTP Bank ügyfelei számára

Személyes-, illetve a vállalat adatainak/a jogi képviselők, felhatalmazott személyek adatainak frissítéséhez

Kattinstson ide

Véget ért az OTP Bank második startup programja

Bukarest, 2019. május 30. – Véget ért az OTP Startup, az OTP Bank által második alkalommal megszervezett vállalkozás gyorsító program. A program utolsó napján, a Demo Day-en a részt vevő 9 cég szakértők, potenciális befektetők és a hitelintézet vezetői előtt mutatták be a 12 hetes közös munka eredményeit. A legjobb megoldások fejlesztése folytatódik, a bank és a startupok tovább dolgoznak azon, hogy az elért eredmények beépülhessenek a banki működésbe.

 

Az OTP Bank tavaly ősszel hirdette meg második, startupoknak szóló programját. Az OTP Startup Program iránt rendkívül magas volt az érdeklődés, 65 országból összesen 310 startup nevezett. Az előzetes kiválasztási folyamatot követően végül a legígéretesebbnek számító kilenc érettebb, már növekedési fázisban lévő startup kezdhette meg a munkát idén márciusban, hogy a bankkal közösen fejlesszék tovább megoldásaikat.

 

Emellett a csapatok képviselői a 12 hetes akcelerációs időszak alatt összesen több mint 35 órányi szakmai workshopon és 76 igényeikre szabott, egyéni mentoráláson vehettek részt az általuk előzetesen kiválasztott, legfontosabbnak tartott témák mentén. A programok az OTP Bank innovációs központjában, azaz az OTP LAB-ben zajlottak. A startup mentorálásában a Program neves nemzetközi és hazai partnerei, a Mastercard, a Microsoft, az EIT Digital, a McKinsey Panorama, a Jet-Sol és a PortfoLion szakértői is részt vettek. A program megrendezését a bankcsoporton belül is rendkívül széles összefogás övezte, közel 30 szakterület támogatta a pilotok megvalósítását.

 

A program hivatalosan a május 23-án megrendezett Demo Day rendezvénnyel zárult, ahol a startupok több mint 150 vendég és az OTP Csoport, valamint a program partnereinek vezetőségéből álló szakértők előtt mutatták be a 3 hónapnyi fejlesztés eredményeit. A Bank – tekintettel arra, hogy az OTP Startup Program célja a résztvevő cégek közül minél többel hosszabb távú partnerség kialakítása – a cégek prezentációi után nem hirdetett győztest, azonban a Program szakmai partnerei három különdíjjal jutalmazták az általuk legjobbnak ítélt csapatokat:

 •        Az osztrák Pioneers, mely technológia-intenzív újításokra fókuszáló innovációs ökoszisztémát működtet, a Staffino részére biztosít ingyenes részvételi lehetőséget Európa egyik vezető technológiai eseményén, a Pioneers ’20 konferencián.
 •        A HubHub különdíját a Bluecode nyerte, így a csapat tagjai fél éven keresztül ingyenesen használhatják Budapest egyik legújabb közösségi irodájának inspiráló irodai tereit.
 •        Az EIT Digital pedig a Talk-A-Bot-nak ítélte a “Az európai digitalizációt támogató leginnovatívabb csapat” különdíját, melynek része egy meghívás Európa legnagyobb digitális innovációs konferenciájára, azaz a 2019 EIT Digital Conference eseményre.

 

„Az OTP óriási ötlet injekciót kapott a startupoktól, amelyből nagyon sokat tudott meríteni fejlesztéseihez, míg a startupok a partneri támogatás mellett kipróbálhatták ötleteiket nagybanki környezetben, tehát minden résztvevő számra előnyös volt az elmúlt három hónap” – fogalmazott Johancsik Tibor, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

 

Fischer András, az OTP LAB vezetője szerint az elmúlt hónapokban a résztvevő cégek mindegyike izgalmas és az OTP Bank számára releváns témákon dolgozott. „Az OTP Bank már második startup programjával erősíti aktívan a kapcsolatot azokkal az innovatív technológiai vállalkozásokkal, amelyekkel együttműködve még hatékonyabban tudja fejleszteni szolgáltatásait. A most lezárult program résztvevői közül többekkel folyik tovább a közös munka közös elképzeléseink fejlesztésén.”

 

A programban részt vevő startupok és fejlesztési területük:

 •       Alyne Saas (Németország) a jogszabályi megfelelés és kockázatkezelés hatékony megvalósítását támogató platform;
 •       Bluecode (Ausztria) vonalkód-szkennelésen alapuló, határokon átívelő mobilfizetési séma;
 •       Evrotrust (Bulgária) távoli ügyfélazonosítási és elektronikus hitelesítési megoldás;
 •       Heatventors (Magyarország) hőenergia-tároló megoldás szerverparkok és irodaépületek számára;
 •       Kasko (Nagy-Britannia) rugalmas biztosítási szolgáltatások kialakítását támogató platform;
 •       Staffino (Szlovákia) a szolgáltatásminőséget figyelő, közvetlen ügyfélvisszajelzést lehetővé tévő megoldás;
 •       SymbaSync (Nagy-Britannia) külső és belső toborzást támogató platform a tehetségek képesség alapú, részrehajlás nélküli azonosítására;
 •       Talk-A-Bot (Magyarország) széles körű funkciókat ellátó chatbotok az ügyfélszolgálati feladatok automatizálására;
 •       Tresorit (Magyarország) titkosított, biztonságos felhő alapú tároló és fájlmegosztó megoldás.

 

Az OTP Bank két évvel ezelőtt azért indította útjára saját, együttműködési fókuszú akcelerációs programját, mivel fontosnak tartja az innovatív megoldások beépítését működésébe és ügyfélkiszolgálásába, akár belső, akár a szervezeten kívüli forrásból származzanak azok. Az OTP Startup Program hatékony platformnak bizonyult a piacon elérhető ígéretes startup megoldások széles körű feltérképezésére, a potenciális partnerek azonosítására, így a bank a most lezárult program tapasztalatait beépítve tovább dolgozik azon, hogy a startup ökoszisztéma szereplőivel mind szélesebb körű, kölcsönösen előnyös partnerségeket alakítson ki.

 

Az OTP Startup Programot az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB hívta életre. További információkat a programról az www.otpstartup.ro dolalon találnak.

 

Az OTP Bank Romániáról:

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

 

Az OTP Csoport ebben az évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 9 országban.