Az OTP Bank Románia június 6-9. között nyílt napokat szervez gyermekeknek

  • Az OTP Bank Románia meg szeretné mutatni a gyermekeknek, hogy a banki világ „menő” is lehet. 
  • A gyermekek kérdéseket tehetnek fel a banki dolgozóknak, és interaktív játékokban vehetnek részt, hogy megtanulják, hogyan kezeljék a pénzüket.

 

Az OTP Banknál a gyermeknapot egy hétig ünneplik, ezért a bank június 6-9. között Gyermekeknek szánt nyílt hetet szervez. Az eseményt a banki munkatársak 7 és 18 év közötti gyermekeinek, valamint az ügyfelek gyermekeinek szervezik, akik ellátogatnak a bank bármelyik fiókjába.

 

Az országos szinten bevezetett tanulóknak szóló pénzügyi nevelési stratégia folytatásaként az OTP Bank releváns információkkal szeretné bemutatni a gyermekeknek, hogy mit is jelent bankárnak lenni. A bank alkalmazottai készek válaszolni a kicsik kérdéseire, és olyan témákról is beszélgethetnek velük, mint a pénz értéke, a készpénz és a számlapénz közötti különbség, a zsebpénz kezelésére és megtakarításra alkalmazható módszerek, az aktív és passzív jövedelmek közötti különbség, valamint a pénz áramlása a társadalomban.

                                                                 

A nyílt héten a gyermekek interaktív és szórakoztató játékokban vehetnek részt, amelyek megtanítják őket, miként bánjanak a pénzükkel. A tevékenységeket a bank fiókjaiban országszerte megszervezik.

 

Azok a középiskolai oktatók, akik gyerekcsoportokkal látogatnának el a nyílt napok alatt az OTP Bank fiókjaiba, 2017. június 2-ig, péntekig jelentkezhetnek az internal.communication@otpbank.ro címen. A látogatások előzetes regisztrációhoz kötöttek, országszerte szervezhetők az OTP Bank fiókjaiban június 6. és 9. között bármelyik napon, 9-től 17 óráig.

 

Az OTP Bank bukaresti központjában a munkatársak gyermekei könyvvásáron vehetnek részt, ahol a legérdekesebb történeteket fedezhetik fel. Az eseményt gyermekeknek szánt műveket megjelentető kiadókkal közösen szervezik.

 

További információ a kezdeményezésről az Oktatáshoz való jog Alapítvány Facebook oldalán található, ugyanitt az eseményen készült képeket is közzéteszik a szervezők.

                                      

A Gyermekeknek szánt nyílt napokat az OTP Bank Románia az Oktatáshoz való jog Alapítvánnyal közösen szervezi. Az alapítvány már három éve támogatja a romániai fiatalok pénzügyi nevelését célzott tréningek és pályaorientációs modulok által. Eddig 21 település 3000 diákja vett részt az Oktatáshoz való jog Alapítvány képzésein. Csak 2016-ban 25 oktatási intézményt sikerült bevonni Bukarestben és az ország más városaiban, a képzésen résztvevők száma tavaly elérte az 1368-at.

 

 

Az OTP Bank Románia, az OTP Bank leányvállalata, egyben a legnagyobb közép és kelet-európai bankcsoport tagja – integrált és saját forrásokból működő pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

Az OTP Bank Magyarországon, Romániában, Montenegróban, Horvátországban, Bulgáriában, Oroszországban, Ukrajnában, Szlovákiában és Szerbiában több mint 13 millió ügyfelének nyújt pénzügyi szolgáltatásokat 1500 egységből álló fiókhálózatán, ATM-hálózatán, illetve az elektronikus csatornákon keresztül.