Online adatfrissítés

Online adatfrissítés

Emlékeztetjük, hogy amennyiben továbbra is igénybe szeretné venni az OTP Bank Románia szolgáltatásait, frissítenie kell személyes adatait vagy a cég és a jogi képviselők/megbízottak adatait online vagy személyesen banki kirendeltségeinkben, az alábbiak szerint.

Hogyan frissítheti adatait?

  • Magánszemélyek az OTPdirekt internetbank honlapon elérhető űrlapot is kitölthetik;

  • Magánszemélyeként kérjük töltse ki ezt az űrlapot a személyi igazolványáról készített másolatot lássa el egy Eredetivel megegyező másolat megjegyzéssel és aláírással, majd küldje el nekünk mindezt az actualizaredate@otpbank.ro e-mail címre. Kérjük, a formanyomtatványt a saját e-mail címéről küldje el Bankunknak (a más személyek e-mail címéről küldött formanyomtatványokat nem vesszük figyelembe, beleértve itt a munkaadó e-mail címét is);

  • Jogi személyeknek ezt az űrlapot szükséges kitöltve visszaküldeniük az alábbi e-mail- címre: actualizaredatePJ@otpbank.ro.

  • Bármely OTP bankfiókban és kirendeltségben (hogy csökkentse a banki fiókban töltött időt, kérjük hozza be a kitöltött űrlapot egy személyi igazolványról készített másolattal).

Megjegyzés: Amennyiben a számlanyitásnál vagy a legutóbbi adatfrissítésnél nem adta meg a személyes e-mail címét, az adatfrissítési űrlap helyes kitöltését követően, az adatfrissítés befejezéséhez, telefonon vesszük fel önnel a kapcsolatot, hogy egy regisztrált hívás során megerősítse az e-mail címet.

 

Milyen adatok frissítése szükséges?

Magánszemélyek esetében a következő adatok frissítésére kerül sor: alkalmazó/foglalkozás, jövedelem forrása, telefonszám, e-mail cím vagy személyi igazolvány.
Itt megtekinthető a magánszemélyek számára készült egyszerűsített űrlap kitöltött modellje.

Az adatfrissítési űrlaphoz kapcsolódó további információk magánszemélyek esetében

Jogi személyek (KKV-k, vállalatok) esetében naprakész információkra lesz szükségünk a banki műveletek elvégzésekor a következő adatokat illetően: a vállalat pénzügyi forrásainak eredete, a valós kedvezményezett személyazonossága, a vállalat befektetői struktúrája, a székhely postacíme, telefonszám, a jogi képviselők/felhatalmazottak adatai.

Hogy segítségére legyünk, készítettünk egy listát a jogi személyek adatfrissítéséhez szükséges dokumentumokról.

Az Ön által képviselt intézmény adatainak naprakész információi a következőkről:

 

Az Országos Cégbíróságnál (RECOM) bejegyzett jogi entitások - például: Kft., Rt., engedélyezett természetes személy (PFA), egyéni vállalkozás (II), családi vállalkozás (IF):

  • Adatfrissítési űrlap jogi személyeknek és hasonló kategóriáknak - teljesen kitöltött/a megfelelő helyeken bejelölt, valamint az érintett szervezetet az OTP Bank Romániával szembeni képviselettel felhatalmazott személyek aláírásával ellátott.

 

Szabadfoglalkozásúak:

  • Naprakész tanusítvány, amennyiben az illetékes hatóság kiad ilyen jellegű dokumentumot;
  • Amennyiben megváltoztatta székhelyét, kérjük, nyújtsa be a változtatást igazoló dokumentumot, és annak bejegyzését az illetékes hatósághoz.

 

Lakástulajdonosi Egyesületek:

  • A lakástulajdonosi társulás nyilvántartásáról szóló, 30 naptári napnál nem régebbi igazolás.

 

Egyesületek és alapítványok:

  • 30 naptári napnál nem régebbi kivonat az egyesület vagy alapítvány regiszterbe vételéről.

 

Az adott intézmény számlájának kezelésére felhatalmazott személyek személyazonossági dokumentumai, akiket az OTP Bank Romániával való kapcsolattartásban már kijelöltek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a benyújtott dokumentumok elemzését követően további dokumentumokat is kérhetünk.

Mi történik ha nem frissíti adatait?

Figyelmeztetjük, hogy amennyiben nem tesz eleget a Bank adatfrissítésre vonatkozó felhívásának, jogunkban áll visszautasítani banki műveleteinek végrehajtását.

Köszönjük, ha már frissítette adatait.

Biztosítjuk Önt, csapatunk rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az adatfrissítési kérésekre a lehető legsürgősebben válaszolni tudjunk, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért az OTP Bank Románia számláival kapcsolatban.