otp bank

Emlékeztetjük,

hogy amennyiben továbbra is igénybe szeretné venni az OTP Bank Románia által nyújtott szolgáltatásokat, szükséges frissítenie személyes adatait vagy a cég és a jogi képviselők/megbízottak adatait online vagy személyesen banki kirendeltségeinkben, az alábbiakban leírtak szerint.

Hogyan frissítheti adatait?*

 

Milyen adatok frissítése szükséges?

otp bank

Jogi személyek (KKV-k, vállalatok) esetében naprakész információkra lesz szükségünk a banki műveletek elvégzésekor a következő adatokat illetően: a vállalat pénzügyi forrásainak eredete, a valós kedvezményezett személyazonossága, a vállalat befektetői struktúrája, a székhely postacíme, telefonszám, a jogi képviselők/felhatalmazottak adatai.

otp bank

Magánszemélyek esetében a következő adatok frissítésére kerül sor: alkalmazó/foglalkozás, jövedelem forrása, telefonszám, e-mail cím vagy személyi igazolvány.
Itt megtekinthető a magánszemélyek számára készült egyszerűsített űrlap kitöltött modellje.

Az adatfrissítési űrlaphoz kapcsolódó további információk magánszemélyek esetében

 

Hogy segítségére legyünk, készítettünk egy listát a jogi személyek adatfrissítéséhez szükséges dokumentumokról.

 

Az Ön által képviselt intézmény adatainak naprakész információi a következőkről:

 

otp bank


Az Országos Cégbíróságnál (RECOM) bejegyzett jogi entitások - például: Kft., Rt., engedélyezett természetes személy (PFA), egyéni vállalkozás (II), családi vállalkozás (IF):

  • Adatfrissítési űrlap jogi személyeknek és hasonló kategóriáknak - teljesen kitöltött/a megfelelő helyeken bejelölt, valamint az érintett szervezetet az OTP Bank Romániával szembeni képviselettel felhatalmazott személyek aláírásával ellátott.
otp bank


Szabadfoglalkozásúak:

  • Naprakész tanusítvány, amennyiben az illetékes hatóság kiad ilyen jellegű dokumentumot;
  • Amennyiben megváltoztatta székhelyét, kérjük nyújtsa be a változtatást igazoló dokumentumot, és annak bejegyzését az illetékes hatósághoz.
otp bank


Lakástulajdonosi Egyesületek:

  • A lakástulajdonosi társulás nyilvántartásáról szóló, 30 naptári napnál nem régebbi igazolás.
otp bank


Egyesületek és alapítványok:

  • 30 naptári napnál nem régebbi kivonat az egyesület vagy alapítvány regiszterbe vételéről.

Az adott intézmény számlájának kezelésére felhatalmazott személyek személyazonossági dokumentumai, akiket az OTP Bank Romániával való kapcsolattartásban már kijelöltek.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a benyújtott dokumentumok elemzését követően további dokumentumokat is kérhetünk.

Mi történik ha nem frissíti adatait?

Figyelmeztetjük, hogy amennyiben nem tesz eleget a Bank adatfrissítésre vonatkozó felhívásának, jogunkban áll visszautasítani banki műveleteinek végrehajtását.

 

Köszönjük, ha már frissítette adatait.

 

Biztosítjuk Önt, csapatunk rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az adatfrissítési kérésekre a lehető legsürgősebben válaszolni tudjunk, és elnézést kérünk az OTP Bank Románia számláihoz való hozzáféréssel kapcsolatos esetleges kellemetlenségekért.

 

Kapcsolatba léphet velünk a következő telefonszámon: 0800 88 22 88 (Call-Center).

 

* vagy bármely OTP bankfiókban és kirendeltségben (hogy csökkentse a banki fiókban töltött időt, kérjük hozza be a kitöltött űrlapot egy személyi igazolványról készített másolattal).