otp bank

Hogyan frissítheti adatait?*

 

Milyen adatok frissítése szükséges?

otp bank

Jogi személyek (KKV-k, vállalatok) esetében naprakész információkra lesz szükségünk a banki műveletek elvégzésekor a következő adatokat illetően: a vállalat pénzügyi forrásainak eredete, a valós kedvezményezett személyazonossága, a vállalat befektetői struktúrája, a székhely postacíme, telefonszám, a jogi képviselők/felhatalmazottak adatai.

otp bank

Magánszemélyek esetében a következő adatok frissítésére kerül sor: alkalmazó/foglalkozás, jövedelem forrása, telefonszám, e-mail cím vagy személyi igazolvány.

Az adatfrissítési űrlaphoz kapcsolódó további információk magánszemélyek esetében

 

Hogy segítségére legyünk, készítettünk egy listát a jogi személyek adatfrissítéséhez szükséges dokumentumokról.

 

Az Ön által képviselt intézmény adatainak naprakész információi a következőkről:

 

otp bank


Az Országos Cégbíróságnál (RECOM) bejegyzett jogi entitások - például: Kft., Rt., engedélyezett természetes személy (PFA), egyéni vállalkozás (II), családi vállalkozás (IF):

  • Adatfrissítési űrlap jogi személyeknek és hasonló kategóriáknak - teljesen kitöltött/a megfelelő helyeken bejelölt, valamint az érintett szervezetet az OTP Bank Romániával szembeni képviselettel felhatalmazott személyek aláírásával ellátott.
otp bank


Szabadfoglalkozásúak:

  • Naprakész tanusítvány, amennyiben az illetékes hatóság kiad ilyen jellegű dokumentumot;
  • Amennyiben megváltoztatta székhelyét, kérjük nyújtsa be a változtatást igazoló dokumentumot, és annak bejegyzését az illetékes hatósághoz.
otp bank


Lakástulajdonosi Egyesületek:

  • A lakástulajdonosi társulás nyilvántartásáról szóló, 30 naptári napnál nem régebbi igazolás.
otp bank


Egyesületek és alapítványok:

  • 30 naptári napnál nem régebbi kivonat az egyesület vagy alapítvány regiszterbe vételéről.

A jogi képviselők és az adott intézmény számlájának kezelésére felhatalmazott személyek személyazonossági dokumentumai, akiket az OTP Bank Romániával való kapcsolattartásban már kijelöltek.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a benyújtott dokumentumok elemzését követően további dokumentumokat is kérhetünk.

Mi történik ha nem frissíti adatait?

Abban az esetben, ha nem válaszol adatfrissítési felhívásunkra, bankunk jogi személyek esetében 2018. november 5-től, magánszemélyek esetében 2018. december 5-től kezdődően visszautasíthatja banki ügyleteinek végrehajtását.

 

Köszönjük, ha már frissítette adatait.

 

Biztosítjuk Önt, csapatunk rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az adatfrissítési kérésekre a lehető legsürgősebben válaszolni tudjunk, és elnézést kérünk az OTP Bank Románia számláihoz való hozzáféréssel kapcsolatos esetleges kellemetlenségekért.

 

Kapcsolatba léphet velünk a következő telefonszámon: 0800 88 22 88 (Call-Center).

 

* vagy bármely OTP bankfiókban és kirendeltségben (hogy csökkentse a banki fiókban töltött időt, kérjük hozza be a kitöltött űrlapot egy személyi igazolványról készített másolattal).