Mari sau mici, afacerile se dezvoltă prin investiții.

Pentru că ne ascultăm întotdeauna clienții, am devenit partenerul de încredere al companiilor din România. OTP Bank a încheiat un parteneriat strategic cu Banca Europeană de Investiții pentru susținerea companiilor medii, a IMM-urilor și entităților publice din România. Datorită acestui parteneriat, OTP Bank oferă fonduri pentru dezvoltarea afacerilor, finanțarea investițiilor precum și a capitalului de lucru. 

Ce înseamnă finanțare de la Banca Europeană de Investiții?

Banca Europeană de Investiții intensifică susținerea acordată companiilor românești, facilitând accesul lor la linii de credit și investiții esențiale pentru dezvoltarea lor pe termen lung. Perioada de creditare este de cel puțin 2 ani (durata efectivă va depinde de durata economică și tehnică a proiectului finanțat), finanțările putând fi utilizate pentru implementarea unor proiecte mai mici, până la proiecte de amploare, cu valoare de maximum 25 milioane euro.

Suma maximă acordată de Banca Europeană de Investiții nu va depăși valoarea de 12,5 milioane euro.

Pot aplica pentru afacerea mea?

Beneficiarii soluțiilor de finanțare sunt Întreprinderile Mici și Mijlocii din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii și infrastructurii din România.

 

Facilitatea de finanțare pusă la dispoziție de către Banca Europeană de Investiții este disponibilă pentru:

 

  • IMM -  întreprinderi cu mai putin de 250 de angajați (full-time);
  • Companii mijlocii – întreprinderi cu minimum 250 de angajați și nu mai mult de 3.000 de angajați (full-time);
  • Entități din sectorul public; 

Tipuri de finanțări din surse BEI

Creditul contractat de la Banca Europeană de Investiții prin intermediul OTP Bank România SA poate fi utilizat pentru finanțarea tuturor investițiilor și cheltuielilor angajate de companii, precum:

 

  • Investiții în active tangibile: achiziții de echipamente și capacități de producție, renovarea sau extinderea activelor, cu excepția achiziției de teren fără construcție;
  • Investiții în active intangibile: în special în cercetare și dezvoltare, crearea sau preluarea unor rețele de distribuție pe piața locală sau alte piețe ale Uniunii Europene, preluarea unor licențe de fabricație, etc.;
  • Finanțări pe termen mediu și lung, de capital de lucru, pentru a restabili echilibrul financiar al companiilor. 

Care sunt beneficiile acestei finanțări?

  • Condiții de cost mai avantajoase față de produsele de finanțare standard;
  • Structura flexibilă de garantare, inclusiv posibilitatea de negociere a termenului și frecvenței de plată a ratelor de credit, pentru a se adapta cash flow-ului fiecărei companii;
  • Aprobare rapidă a solicitărilor de finanțare;
  • Acordarea de finanțări, atât pentru investiții, cât și pentru susținerea activității curente, prin finanțarea capitalului de lucru.