Bârlad, 15 Februarie 2007 - OTP Bank România a deschis o nouă sucursală în Bârlad ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piaţa bancară din România.

„A fi aproape de clienţii noştri, atât prin proximitate, cât şi prin crearea de produse flexibile care să le satisfacă nevoile, este foarte important pentru noi”, a afirmat Domnul Marius Rusu, Director Sucursală Bârlad. Ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piaţa bancară din România, OTP Bank Romania a incheiat anul 2006 cu 66 unitati operationale, iar in primul trimestru al acestui an va deschide alte 7 unitati operationale in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui, Cluj si Targoviste.„OTP Bank Romania preconizeza ca pana la sfarsitul anului 2007 sa aiba peste 100 de unitati operationale in toata tara.” a adăugat aceasta.

Noua sucursala, situată in Str. Republicii, nr.185, Bl.G1-2, sc.A, parter, Bârlad oferă produse şi servicii bancare adresate atât clienţilor persoane fizice, cât şi companiilor. Divizia Retail a fost construită de la zero, după achiziţia RoBank, o bancă mică, dar solidă, axată pe segmentul de oferte pentru companii. Segmentul de retail a fost activat prin lansarea mai multor produse – creditul pentru nevoi personale, creditul pentru nevoi personale cu garanţie imobiliara, creditul ipotecar, carduri de credit si de debit, cardul co-branded, OTPdirekt, credit auto şi overdraft-ul. În curând vor fi lansate alte noi produse, ca parte a strategiei pentru segmentul de retail pe anul 2007.

“Am pornit la drum cu o ofertă atractivă pentru toate categoriile de consumatori”, a declarat Frigyes Harshegyi, Director General al OTP Bank România. “Dacă până la acest moment ne-am făcut temele, analizând îndeaproape piaţa de retail din România, acum suntem pregătiţi să ne întâmpinăm clienţii cu o ofertă avantajoasă” a adăugat acesta.

„Devenim un jucător activ pe piaţa bancară din România”, a declarat Frigyes Harshegyi, Director General al OTP Bank România. „După studierea tendinţelor şi a evoluţiei probabile a segmentului bancar, acum suntem pregătiţi să operăm mişcări vizibile, menite să ne ajute să ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a deţine o cotă de piaţă de 4-5% din sectorul bancar românesc”, a precizat el.

Parte a ofertei de retail a băncii, creditele pot fi acordate în diferite valute – lei, euro, forinţi si franci elveţieni, şi se adresează fiecărei categorii de consumatori, de la liber profesionişti la pensionari, de la cetăţeni români la cetăţeni străini. Un punct de diferenţă îl reprezintă politica băncii de a lua în considerare şi alte tipuri de venituri decât cele salariale - pensii, venituri din activităţi independente, drepturi de autor, comisioane sau chirii.

OTP Bank Romania promoveaza creditul ipotecar pentru achizitia de locuinte si terenuri in perioada 1 februarie - 30 aprilie 2007. Special pentru aceasta promotie, OTP Bank Romania a extins perioada maxima de rambursare a creditului ipotecar, in lei, de la 30 de ani la 35 de ani, si de asemenea, pentru euro si franci elvetieni, de la 25 la 35 de ani.

In perioada promotiei, limita maxima de varsta pana la care se poate rambursa creditul creste de la 65 ani la 70 ani.

Creditul ipotecar de la OTP Bank Romania se acorda cu un comision de 2% din suma aprobata si are o dobanda de numai 5.5% la franci elvetieni, 7.5% la euro si 8.5% la lei. OTP Bank Romania nu percepe nici un comision de retragere numerar pentru sumele provenite din creditul acordat.

Asigurarea de viata este obligatorie numai daca titularul creditului depaseste 65 de ani la data rambursarii integrale a creditului.

Creditul pentru nevoi personale cu garanţie imobiliara, destinat persoanelor fizice se acordă pe o perioadă de 3 până la 20 de ani, pentru cele in lei, si pe o perioadă de 3 până la 15 ani, pentru credite in franci elvetieni si euro şi are un plafon maxim de 75.000 euro sau echivalent. Dobânda pentru acest credit este de 9,5 % pentru lei, 9% pentru euro şi 6,5% pentru franci elveţieni.

Prin creditul pentru nevoi personale, persoanele fizice pot obţine o suma de maxim 10.000 euro sau echivalent pentru o perioadă de 6 luni până la 5 ani, pentru credite in franci elvetieni, euro si HUF si pentru o perioadă de 6 luni până la 7 ani, pentru credite in lei. Dobânda este de 12,5% pentru lei, 10% pentru euro,7,5 % pentru franci elveţieni şi 14 % pentru forinţi. Cererea pentru un astfel de împrumut se procesează într-o singură zi iar beneficiarii nu trebuie să depună avans sau să ofere garanţii suplimentare.

OTP Bank România a atins in noiembrie 2006 o cota de piata de 1,96% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelui de 3,75% din piata.

OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia, Serbia şi România, deservind peste 11 milioane de clienti.

Înapoi