OTP Bank România a deschis o nouă agentie în Baraolt ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piaţa bancară din România.

„A fi aproape de clienţii noştri, atât prin proximitate, cât şi prin crearea de produse flexibile care să le satisfacă nevoile, este foarte important pentru noi”, a afirmat Domnul Attila Elekes, Directorul Agentiei Baraolt a OTP Bank România. „Ca parte a planului nostru de extindere, intenţionăm să avem 70 de unităţi operaţionale până la sfârşitul anului, iar sfârsitul anului viitor speram sa-l incheiem cu peste 100 de sucursale”, a adăugat aceasta.

Noua agentie, situată in Str. Kossuth Lajos, Nr. 152 oferă produse şi servicii bancare adresate atât clienţilor persoane fizice, cât şi companiilor. Divizia Retail a fost construită de la zero, după achiziţia RoBank, o bancă mică, dar solidă, axată pe segmentul de oferte pentru companii. Segmentul de retail a fost activat prin lansarea mai multor produse – creditul pentru nevoi personale, creditul pentru nevoi personale cu garanţie imobiliara, creditul ipotecar, carduri de credit si de debit, OTPdirekt, credit auto şi overdraft-ul. În curând vor fi lansate alte noi produse, ca parte a strategiei pentru segmentul de retail pe anul 2006.

“Am pornit la drum cu o ofertă atractivă pentru toate categoriile de consumatori”, a declarat Frigyes Harshegyi, Director General al OTP Bank România “Dacă până la acest moment ne-am făcut temele, analizând îndeaproape piaţa de retail din România, acum suntem pregătiţi să ne întâmpinăm clienţii cu o ofertă avantajoasă” a adăugat acesta.

În prezent banca implementează un plan accelerat de dezvoltare, prin lansarea unui număr mare de produse şi prin inaugurarea mai multor sucursale si agentii în toată ţara. În momentul de faţă există 52 de unităţi operaţionale, în oraşe ca Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Galaţi, Ploieşti, Brăila, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Baia Mare, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Piteşti, Bacău, Arad, Slatina, Deva, Dej, Zalău, Reghin, Roman, Gheorgheni, Bistriţa si Baraolt. „ Devenim un jucător activ pe piaţa bancară din România”, a declarat Frigyes Harshegyi, Director General al OTP Bank România. „După studierea tendinţelor şi a evoluţiei probabile a segmentului bancar, acum suntem pregătiţi să operăm mişcări vizibile, menite să ne ajute să ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a deţine o cotă de piaţă de 4-5% din sectorul bancar românesc”, a precizat el.

Parte a ofertei de retail a băncii, creditele pot fi acordate în diferite valute – lei, euro, forinţi si franci elveţieni, şi se adresează fiecărei categorii de consumatori, de la liber profesionişti la pensionari, de la cetăţeni români la cetăţeni străini. Un punct de diferenţă îl reprezintă politica băncii de a lua în considerare şi alte tipuri de venituri decât cele salariale - pensii, venituri din activităţi independente, drepturi de autor, comisioane sau chirii.

Creditul ipotecar de la OTP Bank România are un plafon maxim de 200.000 euro sau echivalent şi se acordă pe o perioadă de 5 până la 30 de ani, pentru credite in lei si pe o perioadă de 5 până la 25 de ani, pentru credite in franci elvetieni si euro, avansul necesar reprezentând 25% pentru achizitia de locuinte si 30% pentru achizitia pentru terenuri si finantarea proiectelor de constructii. În procesarea cererii de împrumut, banca va lua în calcul şi alte venituri (pensii, castiguri provenite din activităţi independente, câştiguri obţinute din drepturi de autor si comisioane, dividende, chirii). Acest produs nu necesită încheierea unei poliţe de asigurare de viaţă iar banca nu percepe nici un comision de administrare a creditului sau de retragere numerar pentru sumele provenind din credit. Dobânzile sunt de numai 8,5% pentru lei, 8,5% pentru euro, şi 6,5% pentru franci elveţieni.

Creditul pentru nevoi personale cu garanţie imobiliara, destinat persoanelor fizice se acordă pe o perioadă de 3 până la 20 de ani, pentru cele in lei, si pe o perioadă de 3 până la 15 ani, pentru credite in franci elvetieni şi are un plafon maxim de 75.000 euro sau echivalent. Dobânda pentru acest credit este de 9 % pentru lei, 9% pentru euro şi 7,5% pentru franci elveţieni.

Prin creditul pentru nevoi personale, persoanele fizice pot obţine o suma de maxim 10.000 euro sau echivalent pentru o perioadă de 6 luni până la 5 ani, pentru credite in franci elvetieni si pentru o perioadă de 6 luni până la 7 ani, pentru credite in lei. Dobânda este de numai 10% pentru lei, 10% pentru euro, 8 % pentru franci elveţieni şi 14 % pentru forinţi. Cererea pentru un astfel de împrumut se procesează într-o singură zi iar beneficiarii nu trebuie să depună avans sau să ofere garanţii suplimentare.

Parte a OTP Bank Group, OTP Bank România a atins in iunie 2006 o cota de piata de 1,15% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelui de 1,75% din piata. Cu o vastă experienţă în rentabilizarea caselor de economii şi în transformarea instituţiilor financiare mici în bănci universale cu o cotă de piaţă semnificativă, OTP Bank Group a obţinut rezultate financiare excelente în fiecare din subsidiarele sale.

Unul din cele mai elocvente exemple este subsidiara sa, DSK, Banca de Economii deţinută anterior de statul bulgar. În urma preluării de către OTP Bank, profitul net al băncii a înregistrat o creştere semnificativă de 80% în anul 2004.

Înapoi